Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gamtos neteršiantys lėktuvai, mažėjantis badas ir internetas visiems. Nejaugi tai įmanoma?

Kai Pasaulio sveikatos organizacija oficialiai paskelbė koronavirusą pandemija, COVID-19 jau buvo plačiai pasklidęs šiaurinėje Italijoje, o netrukus pasėjo sumaištį visame pasaulyje. Jungtinės Valstijos – ne išimtis. Universitetai likusiems mokslo metams uždarė savo fizinius miestelius. NBA, NHL ir MLS sustabdė sezonus. Brodvėjuje užgeso šviesos, o viso pasaulio įmonės užvėrė savo biurų duris.
Kitokia perspektyva
Kitokia perspektyva / Bud Helisson nuotr./ Unsplash nuotr.

Ar mūsų pastangos kovoti su beprotiškai greitai plintančiu virusu pavėluotos? Tikrai matėte diagramą – tą visur kartojamą epidemijos kreivės schemą, iliustruojančią, kaip svarbu reaguoti greitai, kad sušvelnintume ligos žalą ir išlygintume kreivę. Nuo to laiko visi esame liudininkai, kokių padarinių turėjo pavėluota reakcija į pasaulinę krizę, matėme, kad kuo ilgiaus delsiame imtis veiksmų, tuo sunkiau tampa suvaldyti žalą. Atrodo, kad vienas iš šios liūdnos situacijos suvokimo „šalutinių efektų“ – kylanti gerųjų iniciatyvų banga.

Šiomis dienomis, atrodo, kiekvienas generalinis direktorius ir įmonės vadovas nori kalbėti apie savo įmonės tikslą ir misiją. Praėjusių metų rugpjūtį ne pelno siekianti asociacija „Business Roundtable“ („Verslo apskritasis stalas“) kurios nariai yra kai kurių didžiausių pasaulio įmonių vadovai, paskelbė savo pareiškimą: įmonėms nebeužtenka sutelkti dėmesį tik į didesnį pelną akcininkams, jos taip pat turi siekti gerinti savo darbuotojų gyvenimą ir stiprinti bendruomenes, kuriose veikia. (Praėjus metams mes vis dar laukiame detalesnių organizacijos pasiūlymų, kaip tai padaryti.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito