Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Fetingis: Pasaulio pabaiga neišvengiama. Kaip atrodys paskutinės Žemės dienos?

Joks sveiko proto žmogus netrokšta pasaulio pabaigos. Tačiau mokslininkai sutaria, kad ji ateis anksčiau ar vėliau. Kaipgi atrodys paskutinės Žemės dienos?
Kadras iš filmo „Armagedonas“
Kadras iš filmo „Armagedonas“ / „Scanpix“ nuotr.

Žydroji planeta – taip galėtų ateiviai vadinti mūsų žemę – kosmonautų darytos nuotraukos kalba pačios už save. Tačiau ši planeta, anot mokslininkų, jau peržengė savo pusiaują ir artėja pensinio amžiaus link. Pirmosios gyvos bakterijos žemėje susiformavo prieš nei daug nei mažai – 3,8 mlrd. metų. Reiškia, tuo metu planetoje jau buvo susiformavusi atmosfera.

Anot mokslininkų, paskutinė bakterija nuo žemės paviršiaus išnyks maždaug po 3 mlrd. metų. Taigi, žmogaus masteliais kalbant, planeta, galima sakyti, įžengė į penktą dešimtį žmogiško amžiaus metų.

Bet kuriuo atveju, mes esame sąlyginai nauja rūšis planetoje, galbūt todėl mums taip baisu ir visatos masteliais esame tokie pažeidžiami. Nors per tuos porą šimtų milijonų metų spėjome itin smarkiai, ko gero, labiau už bet kokią kitą rūšį, savo veikla pakeisti žemę.

Armagedono scenarijai mums nesvetimi.

Armagedono scenarijai mums nesvetimi. Ir jeigu bakterijos nuo žemės paviršiaus išnyks dar negreitai, žmonija gali dingti gerokai anksčiau ir kur kas lengviau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito