Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jungtinėse Valstijose koronavirusas nesitraukia, o viltis grįžti į normalų gyvenimą blėsta

Viena išvargusi mano draugė – irgi dirbanti mama – neseniai parašė man žinutę. Ji rašė, kad negali apsispręsti, kas kasdieniame gyvenime pandemijos metu yra blogiau: „beprotybė ar monotonija“. Kaip ten bebūtų, pasibaigus 2020 metams, ši kankynė nesibaigs.
JAV jau pastebima, kad vis daugiau žmonių vengia tikrintis dėl koronaviruso
Koronavirusas JAV / Zumapress / Scanpix nuotr.

Naujieji metai paveldės daugybę problemų, kurios mus kamavo 2020-aisiais. JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centras suteikė kai kuriems amerikiečiams vilties, neseniai išplatinęs pranešimą, kad valstijos per ateinančius porą mėnesių jau turbūt bus pasiruošusios skiepyti žmones vakcina nuo koronaviruso.

Prezidentas Donaldas Trumpas labai nori įtikinti visuomenę, kad skiepus nuo COVID-19 turėsime iki politiškai patogaus termino: „gal net iki lapkričio 1 dienos, – sakė jis penktadienį arba – kažkuriuo metu spalio mėnesį“. Tačiau D.Trumpo operacija „Warp Speed“ yra rinkimų triukas, o ne mokslo pažangos garantas.

Farmacijos kompanijos, besivaržančios, kuri sukurs skiepus, drauge priešinasi politiniam spaudimui atlikti sparčiuosius saugumo bandymus. Neseniai kalbėdamas NPR vyriausiasis operacijos „Warp Speed“ mokslinis patarėjas Moncefas Slaoui pareiškė, kad veiksminga vakcina iki kito mėnesio pabaigos yra „labai mažai tikėtina“ ir kad paskiepyti visus šalies gyventojus galbūt bus įmanoma maždaug iki kitų metų vidurio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas