Smurtas prieš vaikus: tėvai linkę ieškoti specialistų pagalbos, bet ne visada ją randa

Tėvų smurtas vaikui gali palikti emocinius randus visam gyvenimui, tačiau psichologė įsitikinusi, kad kraštutinumų įmanoma išvengti – tėvams tereikia laiku atpažinti savo neigiamas emocijas ir kreiptis pagalbos. Savo ruožtu Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai tikina, kad pagalba į agresiją linkusiems tėvams yra užtikrinta visoje Lietuvoje, tačiau ją suranda ne visi.
Smurtas prieš vaikus
Smurtas prieš vaikus / 123RF.com nuotr.

Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos pateiktais duomenimis, 2019 sausio – lapkričio mėnesiais buvo užfiksuoti 128 galimo seksualinio smurto prieš vaikus atvejai, 1203 galimo fizinio smurto atvejai bei 1 725 galimo psichologinio smurto prieš vaikus atvejai.

Nors nuo praėjusių metų seksualinio ir fizinio smurto atvejų dabar užfiksuota kiek mažiau, pastebima, kad stipriai išaugo psichologinio smurto rodiklis – šiemet jo užfiksuota beveik pusantro karto daugiau nei pernai.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis ketvirtadienį pareiškė, kad neseniai prie konteinerio ką tik gimusį kūdikį palikusi vilnietė nesulaukė reikiamos tarnybų pagalbos, kai jai jos reikėjo, nes specialistai iš gydytojų negavo informacijos apie moters problemas. Tai leido suabejoti, ar tėvai iš tiesų savivaldybėse gauna reikiamos pagalbos, augindami vaikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento