Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brandūs ir vieniši: ką reiškia vaikščioti į pasimatymus vyresniame amžiuje?

Kai į šeštą dešimtį įžengusi Rhonda Lynn Way pradėjo svarstyti galimybę vaikščioti į pasimatymus pirmą kartą nuo tada, kai buvo 21-erių, ji neįsivaizdavo, nuo ko pradėti. Jos 33 metus besitęsusi santuoka buvo neseniai nutrūkusi ir ji nepažinojo nė vieno savo amžiaus vyro Longvju mieste Teksase, kuriame ji gyvena.
Įsimylėję pingvinai
Įsimylėję pingvinai / 123RF.com nuotr.

Moteris bandė naudotis pažinčių programėlėmis, tačiau ši mintis atrodė keista ir bauginanti. „Iš santuokos (nors ir ne puikios, bet pažįstamos) saugumo ir komforto staiga atsiduriate šiame gluminančiame kibernetiniame pasaulyje. Nelengva“, – pasakojo ji. Dabar Rhondai yra 63 ir ji vis dar vienišauja. Ne ji viena: daugiau nei trečdalis kūdikių bumo kartos atstovų šiuo metu nėra vedę ar ištekėjusios. Jų karta pasižymėjo didesniu išsiskyrimo ir skyrybų procentu ir, svarbiausia, mažesniu santuokų procentu nei ankstesnės kartos.

Žmonių gyvenimo trukmei ilgėjant, penkiasdešimtmečių ir vyresnių išsiskyrėlių procentas auga. Tačiau ilgesnė gyvenimo trukmė taip pat reiškia, kad vyresni žmonės turi daugiau laiko nei bet kada anksčiau užmegzti naujus santykius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai