Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip azartiškas, anglų kalbos nemokantis vokiečių pulkininkas pralošė Ameriką

Daug ką galima pralošti kortomis – dvarus, žemes, šeimą, – bet pralošti svetimą šalį? Netiesiogiai suprantant įmanoma. Ne mažiau pikantiški dalykai gali padėti iškovoti ir svarbių pergalių.
Johno Trumbullo paveikslas, kuriame pavaizduotas George'as Washingtonas ir Johannas Rallis
Johno Trumbullo paveikslas, kuriame pavaizduotas George'as Washingtonas ir Johannas Rallis / Yale University Art Gallery nuotr.

Sklido kalbos, kad lemtingame dešimtajame dešimtmetyje po sausio 13 tragedijos suturėti okupantus pasitarnavo net ir Kauno mafiozai, prabangiomis mašinomis privažiavę prie Juragių radijo ir TV stoties ir užtvėrę privažiavimą.

Vėliau „kažkas iš chebros“ pagąsdinę, o paskui neva davę neprastą kyšį sukontroliavo sovietų armijos Kauno įgulos vadą ir padarė įtaką jo veiksmams. Išvengėme kraujo praliejimo dar ir Kaune. Ko gero, heniukai paskui prisipirko nemažai rusiškų ginklų, bet tai jau kita istorija.

Dauguma Italijos renesanso meno mecenatų buvo didikai, kurie šiais laikais būtų laikomi plėšikais. Laikas vis tik daro savo korekcijas ir jų menas dabar prastesnis neatrodo. O va JAV taip ir būtų likusi Britanijos kolonija, jei ne anglų kalbos nemokėjęs ir kortuoti mėgęs vokiečių pulkininkas, vadovavęs vokiečių samdiniams, kovojusiems kolonistų anglų pusėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas