Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ieškote naujų darbuotojų? Vertinkite ne tik intelektą, bet ir emocinį išprusimą – štai kodėl jis svarbus

Buvo laikai, kai jūsų biure buvo stalo futbolo stalas, nemokama kava ir užkandžiai, jauki poilsio zona su sėdmaišiais ir stalo žaidimais. Gabiausius naujokus gundė toks smagus profesinis gyvenimas, kuris atrodė per šviesmečius nutolęs nuo pilkų, vienodai nuobodžių praėjusio tūkstantmečio kabinetų.
Įdarbinimas
Įdarbinimas / Shutterstock nuotr.

Technologijų įmonės sukūrė įvairių naujų būdų, kaip pritraukti ir išlaikyti geriausius darbuotojus, o konkurencija dėl talentų išaugo. Šiandien fizinis biuras nebe toks svarbus, todėl jauni talentai labai vertina tokius dalykus kaip lankstumas, karjeros saugumas, galimybė tobulėti ir kilti karjeros laiptais – būtent šie dalykai dažnai ir minimi darbo skelbimuose.

Žinoma, kita sandorio pusė yra tai, ką gali pasiūlyti naujasis darbuotojas. Jis puikiai supranta ir išmano savo discipliną bei technines vingrybes, reikalingas norint kurti, tobulinti ar parduoti pažangias technologijas – skamba gerai, tiesa?

Deja, pasirodė, kad talentų vertinimas pagal jų „intelekto koeficientą“ (angl. – Intelligence Quotient arba IQ) yra tik pusė darbo. Emocinis intelektas, arba „EQ“, yra nepaprastai svarbūs pradedantiesiems talentams. Tai reiškia, kad įmonės turi išmokti atpažinti aukšto EQ kandidatus ir padėti jau priimtiesiems į darbą ugdyti šią svarbią savybę. Kyla klausimas – kaip įvertinti žmonių EQ?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas