Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

NT rinka po nokdauno: gegužę daugėjo ne tik pardavimų, bet ir atšaukimų

Po pusantro mėnesio trukusio kritimo, gegužę nekilnojamojo turto rinka šiek tiek atsigavo. Ekspertai skaičiuoja kylančius pardavimus, tačiau pastebi ir daugiau atšauktų rezervacijų.
Jeanui-Marcui Mormeckui skaičiuojamas nokdaunas
Jeanui-Marcui Mormeckui skaičiuojamas nokdaunas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Registrų centro duomenimis, šiais metais Lietuvoje jau įregistruota beveik 12 tūkst. butų pardavimų – 16 proc. mažiau nei praėjusių metų sausio–gegužės mėnesiais. Vien tik per gegužę įregistruota apie 1,9 tūkst. butų savininkų pasikeitimų, arba 40 proc. mažiau nei 2019-ųjų gegužę ir 4 proc. mažiau nei šiemet balandį.

Tiesa, gegužės mėnesį visoje šalyje iš viso įregistruota 8,9 tūkst. NT pirkimo-pardavimo sandorių. Tai, Registrų centro duomenimis, yra maždaug penktadaliu mažiau, tačiau lyginant su šių metų balandžio mėnesiu, šis skaičius yra penktadaliu didesnis.

Daugėjo pardavimų ir atšaukimų

Atsigavimas pastebimas ir naujų butų rinkoje. Nekilnojamojo turto įmonė „Inreal“ skaičiuoja, kad Vilniuje gegužę buvo parduoti 93 nauji butai, – tai 14 butų daugiau nei balandį.

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Citus“, kuri fiksuoja ir rezervacijas, teigia, kad gegužę buvo parduota 112 naujų butų. Įmonės investicijų ir analizės vadovo Šarūno Taručio teigimu, panašu, kad pildosi plokštesnės V (staigus kritimas ir kilimas) arba suspaustos U formos rinkos raidos scenarijus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas