Mažina kainas, kad išlaikytų gamyklas
Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynų generalinis direktorius Darius Gudačiauskas 15min teigė, kad įmonės vištieną tiekdavo tiek Lietuvoje, tiek kitose Europos šalyse veikiančioms viešojo maitinimo įstaigoms, restoranams, viešbučiams – aprūpindavo bent 1000 tonų paukštienos per mėnesį. Bet paskelbus karantiną ir uždarius šiuos sektorius, rinka tiesiog subliuško, o gamyba nesumažėjo.
„Mes pasiruošę mažinti kainas tam, kad išlaikytume savo gamyklas ir darbuotojus. Tuo tarpu vartotojui siūlome geriausią vietoje pagamintų produktų kokybę už mažesnę kainą. Svarbu, kad Lietuvos žmonės pirktų mūsų šalyje pagamintą produkciją ir taip išsaugotų ekonomiką. Kitu atveju mes nebūsime pajėgūs atsilaikyti didžiųjų valstybių konkurencijai ir sunyksime. Jei nesukelsime masinio šalyje pagamintų prekių pirkimo, tai mums atsieis ilgalaikius nuostolius ir bedarbystę“, – aiškino D.Gudačiauskas.
Jis pridūrė, kad gamybiniai pajėgumai išlaikyti tie patys tam, kad nebankrutuotų Lietuvos ūkininkai, iš kurių perkami mėsiniai viščiukai produkcijos gamybai, taip pat, kad nereiktų uždaryti pačių gamyklų ar sunaikinti pačių auginamų paukščių.
„Kad visa tai išlaikytume, kaupiame nuostolį ir tariamės su valstybe. Mainais buvo pažadėta parama paukštininkystės sektoriui. Kol kas paramos negavome, tad tvyro įtampa ir nežinomybė. Situaciją aštrina ir kitų šalių gamintojų perprodukcija. Pavyzdžiui, Lenkijoje šiuo momentu paukštienos perteklius šimtą kartų didesnis, tad šios šalies gamintojai stengiasi „nusimetinėti“ turimą kiekį svetur visais įmanomais būdais. Į Lietuvą taip pat plūsta lenkiška vištiena ir kai vietoj lietuviškos paukštienos prekybos lentynoje „atsigula“ jų produkcija, galiausiai skaudžiai atsilieps mūsų ekonomikai“, – komentavo D.Gudačiauskas.