Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 22 /16:11

Neringa Venckienė įtaria, kad į ją bandyta pasikėsinti, policija to netirs

„Drąsos kelio“ įkvėpėja Neringa Venckienė pareiškė įtarianti, kad bandyta į ją pasikėsinti. „Tik likimas leido mums gyviems išlikti“, – pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje aiškino buvusi teisėja.
Garliavoje balsavo Neringa Venckienė
Neringa Venckienė. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

N.Venckienė pasakojo, kad jai kartu su partijos kolegomis parlamentaro Sauliaus Stomos automobiliu važiuojant iš susitikimo su rinkėjais Vilniuje netikėtai nulėkė automobilio ratas.

„S.Stoma kiemuose pasiklydo, sukom sukom ratais ir mums mašinos ratas nukrito. Jeigu būtume važiavę autostrada, kas tada būtų atsitikę?“ – klausė ji.

N.Venckienė piktinosi, kad po įvykio paskambinę bendruoju pagalbos telefonu 112 „Drąsos kelio“ atstovai ilgai laukė pagalbos ir jos nesulaukė. Paskambinę dar kartą jie išgirdo, kad įvyko sistemos klaida, ir jų pagalbos šauksmas nebuvo užfiksuotas.

N.Venckienė sakė dėl šio įvykio kreipusis į teisėsaugą.

Vilniaus 6 policijos komisariato viršininko pavaduotojas Gytis Lapka 15min.lt teigė, kad pirmadienį priimtas sprendimas nepradėti ikitesimnio tyrimo, nes nerasta nusikalstamos veikos požymių.

„Kreipėsi į mus, kad atsisuko automobilio rato varžtai. Ar jie atsisuko, ar jie buvo atsukti, nei pareiškėjas galėjo paaiškinti, nei mes galime kažką kito nustatyti. Atlikome tam tikrus veiksmus ir nieko panšaus nenustatėme“, – sakė jis.

Sprendimą nepradėti tyrimo policija išsiuntė įvertinti prokurorams.

G.Lapta atkreipė dėmesį, kad prieš važiuodamas automobilio vairuotojas privalo įsitikinti, kad transporto priemonė yra tvarkinga. „Už techniškai netvarkingo automobilio ekspoataciją yra numatyta administracinė atsakomybė. Jei automobilis buvo netvarkingas, vairuotojas sukėlė grėsmę eismo saugumui, keleiviams, sau ir kitiems“, – pabrėžė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas