Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savo krašto rinkėjais nusivylęs biržietis galiūnas Žydrūnas Savickas dėkingas tik kupiškėnams

Garsusis biržietis Žydrūnas Savickas rinkimų dieną laimėjo varžybas Madride ir politinė nesėkmė jo nuotaikos neužtemdė. Vyrą nuvylė savieji biržiečiai, užtat žmonos kraštiečiams jis negaili liaupsių.
Pasaulio rąsto kėlimo čempionatas
Žydrūnas Savickas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Rezultatas – akibrokštas

Biržų-Kupiškio apygardoje į Seimą kandidatavęs ir sąjungos „Taip“ sąraše 10-uoju įrašytas 37 metų nepartinis Žydrūnas Savickas jau antri rinkimai lieka it musę kandęs.

Iš viso 884 balsus surinkęs stipriausias pasaulyje žmogus prisipažįsta ir pats dėjęs per mažai pastangų, ir kartu kaltina žmonių pavydą.

Iš viso 884 balsus surinkęs stipriausias pasaulyje žmogus prisipažįsta ir pats dėjęs per mažai pastangų, ir kartu kaltina žmonių pavydą: „Savame krašte pranašu nebūsi – Kupiškyje už mane balsavo daugiau rinkėjų nei Biržuose, nors čia gimiau, augau ir pasiekiau svariausių pergalių.

Čia gyvena giminės ir draugai, todėl toks rezultatas man – akibrokštas.“

Šiurpintų baudos mokėjimas

Ž.Savickas tikino, kad sąjunga „Taip“, surinkusi vos 1,75 proc. dalyvavusių rinkėjų balsų – nauja perspektyvi partija. Jos dalyvavimą rinkimuose galiūnas lygina su pirmomis sporto varžybomis – tai esąs tik apšilimas.

Į partiją Ž.Savickas neįstojo, nes, anot jo, būdamas nepartiniu nesi susaistytas jokiais įsipareigojimais. Ž.Savickas stebisi viena partija, kurios nariai privalo pasirašyti sutartį – nesilaikantieji partijos politikos privalėtų mokėti baudą.

„Jei būčiau žūtbūt norėjęs laimėti rinkimuose, būčiau ėjęs su partija, kuriai laimėjimas iš anksto buvo garantuotas, – sakė Ž.Savickas. – Daugiausia balsų surinko tie kandidatai, kurių partijos šiuo metu ant bangos.“

Užsiminė apie grįžimą

Galiūnas tikina dėl pralaimėjimo neišgyvenąs, nes dirbti Seime visu pajėgumu dar nepasirengęs.

Galiūnas tikina dėl pralaimėjimo neišgyvenąs, nes dirbti Seime visu pajėgumu dar nepasirengęs. Jis teigė pažįstantis gal vos tris sportininkus, už kuriuos pats balsuotų. Vienas iš jų – kupiškėnas Virgilijus Alekna, kitų dabar net negali konkrečiai įvardinti.

Ž.Savicko žmona Jurga, kilusi iš Anykščių krašto, bet gyvenusi Kupiškyje, neskatina vyro eiti į didžiąją politiką. Ji patarianti imtis prasmingesnės veiklos.

Tikriausiai sutuoktinė lėmė didesnį kupiškėnų palankumą? Sportininkas juokiasi: „Taip, moteris – svarbiausia gyvenimo ašis.“

8 metus Vilniuje gyvenantis ir nuosavą sporto klubą turintis Ž.Savickas, baigęs aktyvų sportą, su žmona ketina gyventi ramesniame miestelyje. Galbūt netgi grįš į Biržus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?