Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Socialdemokratės Birutės Vėsaitės pranašystė: masiniai gyventojų protestai ir paskendęs Kaunas

„Kas gali paneigti, kad Kauno miestas gali atsidurti po vandeniu?“, – klausė socialdemokratė Birutė Vėsaitė. Partijos surengtoje konferencijoje „Lietuvos energetikos ir ekonomikos strateginės vystymosi kryptys“ ji aiškino, kad nauja Vyriausybė paveldės nustekentą elektros ūkį, politikais nepasitikinčius ir už šildymą sunkiai galinčius susimokėti gyventojus.
Birutė Vėsaitė
Birutė Vėsaitė / LSDP nuotr.

„Paveldas – nugyventa elektros ūkis tiek finansų, tiek kadrų sąskaita. 2011 metais elektros energetikos ūkio finansiniai  įsipareigojimai siekė 2,2 mlrd. Lt. Tačiau, nepaisant to, buvo mokami didžiuliai dividendai akcininkams”, – sakė Birutė Vėsaitė.

Jos teigimu, elektros ūkis valdomas neefektyviai. Reikėtų, pavyzdžiui, perskirstyti elektros kvotas – sumažinti kvotą Lietuvos elektrinei ir padidinti koogeneracinėms elektrinėms.

15min.lt primena, kad socialdemokratai, darbiečiai ir Artūro Zuoko judėjimas TAIP parėmė elektros kvotų perskirstymo projektą, kurį prezidentės vyriausiasis patarėjas ekonominės ir socialinės politikos klausimais Nerijus Udrėnas sukritikavo – tai tik dar labiau pabrangintų elektrą, o šiluma atpigtų tik teoriškai.

Tuo metu B.Vėsaitė aiškina, kad toks sprendimas leistų Lietuvai sutaupyti kasmet apie 150 mln. Lt, nes mažėtų rusiškų dujų suvartojimas.

„Gyventojams šiluma brangsta. Ir, aš nenoriu būti blogu pranašu, bet sausį vasarį galime sulaukti gyventojų išėjimo į gatves“, – sakė socialdemokratė.

Jos teigimu, elektros energetikos ūkyje vyksta personalo mažinimas saugumo sąskaita.

„Lietuvos elektrinė tapo „Ersnt & Young“ filialu. Žinot, kas ten dirba dabar? Vadybininkai ir teisininkai. Dėl optimizavimo administracija išsipūtė“, – sakė B.Vėsaitė.

Jos teigimu, nuo 2013 metų Kauno hidroelektrinė paliekama be budinčio personalo.

„Kas gali paneigti, kad Kauno miestas gali atsidurti po vandeniu? Praktiškai šiuo metu Kauno mieste dirba 30 energetikų. Dalis jų perkeliama į hidroakumuliacinę elektrinę, dalis paliekama budėjimo režimu namuose, mokant personalui po pusę atlyginimo. Profesinės sąjungos skambina pavojaus varpais“, – kalbėjo B.Vėsaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas