Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdas Adamkus: Lietuvoje per daug partijų

Prezidentas Valdas Adamkus dalyvavo Seimo rinkimuose ir referendume dėl atominės elektrinės statybų. Į urną įmetęs balsavimo biuletenius V.Adamkus žurnalistams prisipažino balsavęs už permainas.
V.Adamkus teigė, kad balsavo už permainas
V.Adamkus teigė, kad balsavo už permainas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tas, ką aš mačiau per praėjusį Seimą, manęs netenkino, tai galima sakyti (balsavau – red. past.) už permainas. Ir stengiausi rinktis tuos, kur, tikiuosi, tos permainos bus įneštos ir už tuos, kurie ėjo ir balsavo, kovojo už mūsų visuomenės pasitikėjimą nevedami savo asmeninių interesų, bet siekdami valstybės ir Lietuvos žmonių gerovės“, – teigė V.Adamkus. 

Prezidentas sakė manąs, kad naują valdančiąją koaliciją sudaryti nebus sudėtinga, tačiau piktinosi, kad Lietuvoje per daug partijų.

„Aš manau, kad sveikas protas padiktuos. Šitie rinkimai parodė, kad mes per 92 metus nepažengėme mūsų struktūroje rinkiminėje nė žingsnio į priekį. Kai reikia rinktis iš 17 partijų ir sudarinėti Vyriausybę ir Seimą, man atrodo, laikas pagalvoti stipriai, kaip gyventi šių dienų gyvenimą, nes, sakyčiau, pasaulyje, šalyse, kurios turi šimtametes tradicijas pagrindines institucijas sudaro trys, daugiausia keturios pagrindinės partijos, bet ne 20 ar 27“, – kalbėjo V.Adamkus.

Referendume V.Adamkus neslėpė pasisakęs už naujos atominės elektrinės statybas.

„Aš galvoju, kad Lietuva turi turėti švariausią ir pigiausią, ir geriausią energiją, kad ji būtų garantuota ir nepriklausytų nuo kitų. Man atrodo, kad visas pasaulis žino, kad švariausia ir pigiausia energija yra atominė“, – kalbėjo prezidentas.

V.Adamkus balsavo Antakalnio rinkimų apygardoje.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai