Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėjimų dapartamento vadovas Artūras Norkevičius pripažįsta riziką, jog galėjo būti perkami įkalintųjų balsai

Kalėjimų departamento vadovas Artūras Norkevičius teigia, kad rinkimų tvarkos pažeidimų prieš savaitę vykusiame Seimo rinkimų primame ture ir referendume įkalinimo įstaigose nebuvo fiksuota, tačiau sako negalintis paneigti žiniasklaidoje paviešintos informacija, esą buvo organizuotas Darbo partijos atstovams palankus nuteistųjų ar suimtųjų balsavimas.
Kalėjimų departamento vadovas Artūras Norkevičius
Kalėjimų departamento vadovas Artūras Norkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Maža kas. Rizikos, matyt, galimos, bet dabar pradėtas ikiteisminis tyrimas, mes bendradarbiaujame su Kriminalinės policijos biuro tyrėjais, jiems teikiame informaciją ir atsakinėjame į jų klausimus. Sunku pasakyti nei taip, nei ne, negalime patvirtinti“, – interviu BNS penktadienį sakė A.Norkevičius.

Tačiau Kalėjimų departamento vadovas „nesąmone“ vadina įraše girdimus teiginius apie smurtą prieš kalinčiuosius – kad atsiskaitymo už balsus priemone bus ir kalinčiųjų nemušimas.

„Nevertinu to įrašo, kaip ten kas buvo, kas ten ką sakė, bet tikrai tai netiesa, nepagrįsta, taip nėra, net nėra ką kalbėti. Nes iš įrašo atrodo, kad visas kitas dienas kaliniai mušami, o balsavimo dieną nemuštų“, – aiškino jis.

„Iš kitos pusės – yra beveik 10 tūkst. vyrų, kažkoks vienas kitas konfliktas, matyt, vyksta, iš tikrųjų vyksta, bet tai, kas slypi kaip potekstė po pasakymu, kad tą dieną kaliniai nebus mušami, yra nesąmonė. Iš viso nėra apie ką kalbėti, nes niekas jokios prievartos, spaudimo vienokio ar kitokio nuteistiesiems nedaro nei rinkimų metu, nei ne rinkimų metu“, – tvirtino A.Norkevičius.

Pasak A.Norkevičiaus, vidinis tyrimas Kalėjimų departamente dėl informacijos apie galimą balsų pirkimą nėra atliekamas.

„Tik informacijos rinkimas buvo atliktas. Tas įrašas kažkur kitur padarytas, ne įkalinimo įstaigoje, ne prie kalinimo įstaigos, tada mums būtų vieni ar kiti signalai“, – teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?