Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

VRK panaikino dvylikos kandidatų teisinę neliečiamybę

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pirmadienį panaikino dar trijų kandidatų į savivaldybių tarybų narius teisinę neliečiamybę, iš viso iki šiol teisinį imunitetą prarado 12 kandidatų.
Į VRK grįžo apie 6,7 tūkstančio iš 10 tūkstančių parašų rinkimo lapų.
Zenonas Vaigauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

VRK pirmadienį priėmė sprendimą, kuriuo leido baudžiamojon atsakomybėn traukti į Kėdainių rajono savivaldybės tarybą kandidatuojantį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatą Aušrį Macijauską.

Taip pat panaikintas savarankiškai į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą išsikėlusio Dariaus Norkaus ir į Visagino savivaldybės tarybą kandidatuojančio Lietuvos rusų sąjungos iškelto Vasilijaus Domničenkos neliečiamybė.

VRK anksčiau jau yra leidusi patraukti baudžiamojon atsakomybėn Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatą į Kupiškio rajono savivaldybės tarybą Valentiną Beinorį, Darbo partijos kandidatą į Alytaus rajono savivaldybės tarybą Kęstutį Jančiauską ir šios partijos kandidatą į Kupiškio rajono savivaldybės tarybą Egidijų Vaitekūną, Lietuvos rusų sąjungos kandidatą į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą Gintarą Kazaką, Socialdemokratų partijos kandidatą į Kalvarijos miesto savivaldybės tarybą Tomą Minsevičių.

Teisinės neliečiamybės nebeturi ir save į Telšių rajono savivaldybės tarybą išsikėlęs Antanas Grigalis, Liberalų sąjūdžio kandidatas į Kėdainių rajono savivaldybės tarybą Viktoras Muntianas, Naujosios sąjungos kandidatas į Akmenės rajono savivaldybės tarybą Gytas Milašius bei į Rokiškio rajono savivaldybės tarybą pretenduojanti Nijolė Anzelma Valickienė.

VRK yra gavusi Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho ir Socialistinio liaudies fronto vadovo Algirdo Paleckio prašymus panaikinti jų teisinę neliečiamybę, tačiau nutarė jų nesvarstyti, kol nėra teisėsaugos institucijų kreipimųsi.

Pagal įstatymą, teisinė neliečiamybė kandidatams į savivaldybės tarybos narius suteikiama rinkimų agitacijos kampanijos metu, taip pat iki naujai išrinktos savivaldybės tarybos pirmojo posėdžio.

Be VRK sutikimo kandidatai negali būti traukiami baudžiamojon atsakomybėn, suimti, negali būti kitaip suvaržyta jų laisvė.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas