Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prisidirbęs Alytaus meras Jurgis Krasnickas rado riebų žodį ir Loretai Graužinienei

Alytaus miesto savivaldybės tarybos partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos seniūnas Gintaras Šurkus trečiadienį surengė spaudos konferenciją, kurios metu į skandalą įklimpusiam merui socialdemokratui Jurgiui Krasnickui įteikė ultimatumą – iki Vasario 16-osios minėjimo atsistatydinti iš pareigų.
Alytaus meras Jurgis Krasnickas
Alytaus meras Jurgis Krasnickas / Alytaus miesto savivaldybės nuotr.

Užuomina apie visą įrašytą pokalbį

Priešingu atveju politikas teigia, kad viešai kreipsis į skandalingą įrašą su Jurgio Krasnicko kalba internete patalpinusį asmenį ir paprašysiąs paviešinti visą turimą pokalbio įrašą.

„Mes, pareiškimą pasirašę asmenys, esame šokiruoti socialiniuose tinkluose paviešinto Alytaus mero Jurgio Krasnicko pasisakymo. Mes negalime žinoti, ar paskelbti pasisakymo fragmentai iškreipė kalbos esmę, tačiau neabejojame, kad balsas ir sakiniai yra Jurgio Krasnicko, kuris ir pats, duodamas interviu įvairioms žiniasklaidos priemonėms, šį faktą yra pripažinęs.

Jei Jurgis Krasnickas nesutiks atsistatydinti ir išdrįs sakyti mero kalbą Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga, šis mūsų pareiškimas reikš ir kreipimąsi į pokalbio fragmentus paviešinusį asmenį, kad jis pateiktų visą įrašo medžiagą.

Mes negalime žinoti, kas įrašė mero pasisakymą, kaip informacija pateko į jį paviešinusio asmens rankas, tačiau esame priblokšti mero leksikos. Mums kelia nerimą tai, kad bandoma sureikšminti patį mero samprotavimų paskelbimo faktą, nutylint pagrindinį klausimą: ar Alytaus miesto meras Jurgis Krasnickas, šokiruojančia leksika pasisakęs apie savo miestą, Tėvynę ir prezidentę Dalią Grybauskaitę, gali toliau eiti Alytaus miesto mero pareigas? Esame įsitikinę, kad amorali mero leksika žeidžia ne tik mus, bet ir visus dorus Alytaus ir Lietuvos piliečius. Manome, kad bandymai sureikšminti antraeiles aplinkybes ir tokiu būdu išsukti Jurgį Krasnicką nuo asmeninės atsakomybės, griauna valstybingumo pagrindus ir kelia nepasitikėjimą pačia valstybe“, - rašome išplatintame pranešime, kurį pasirašė visi trys frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai – Gintaras Šurkus, Jonas Balčius, Rimvydas Anusauskas, nepriklausoma Alytaus miesto savivaldybės tarybos narė ir visuomeninio rinkimų sąjūdžio „I.Sedleckaitės pilietinis sąrašas korupcijai ne“ kandidatė į Alytaus meisto meres, buvusi socialdemokratė ir Alytaus miesto savivaldybės kontrolierė Irena Sedleckaitė.

Pasak 15min.lt kalbinto G.Šurkaus, šiam pareiškimui pritaria ir Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys, liberalas Gediminas Daukšys, kuris yra vieno iš Darbo partijos vadovų – Seimo nario Kęstučio Daukšio brolis.

Tiesa, paties G.Daukšio parašo po pareiškimu nėra – politikas vieši Vokietijoje.

„Jei Jurgis Krasnickas nesutiks atsistatydinti ir išdrįs sakyti mero kalbą Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga, šis mūsų pareiškimas reikš ir kreipimąsi į pokalbio fragmentus paviešinusį asmenį, kad jis pateiktų visą įrašo medžiagą ir būtų nutrauktos politinės spekuliacijos“, – sako G.Šurkus.

VIDEO: Jurgis Krasnickas – Alytaus miesto meras

Jurgis Krasnickas nė nesirengia trauktis

„Atleisk jam, Viešpatie, nes jis nežino, ką daro. Ne Gintarui Šurkui tik jau kalbėti apie padorumą ir sąžinę – jam šios sąvokos yra svetimos. Jam ir Lietuva svetima, manau“, - atkirto politiniam oponentui socialdemokratas J.Krasnickas.

Alytaus miesto meras tikino atsistatydinti neketinantis. Politikas teigė nesibijantis ir pokalbio įrašo paviešinimo. „Jeigu jie tai paviešins, jie sės“, – 15min.lt sakė Alytaus miesto meras.

J.Krasnickas teigė: „Tegu Loreta Graužinienė pasižiūri į veidrodį. Manau, kad išsigąs“.

Priminus, kad atsistatydinti arba atstatydinti Jurgį Krasnicką trečiadienį paragino ir parlamento vadovė, Darbo partijos pirmininkė Loreta Graužinienė, J.Krasnickas teigė: „Tegu Loreta Graužinienė pasižiūri į veidrodį. Manau, kad išsigąs“.

J.Krasnickas teigia, kad skandalą sukėlęs įrašas, kuriame jis kalba ketinąs pavogti milijoną, o kalbėdamas apie politiką ir Lietuvą vartoja necenzūrinius žodžius, yra sumontuotas iš atskirų žodžių, jo pasakytų įvaioriomis progomis ir įvairiu laiku. J.Krasnickas kreipėsi į teisėsaugos institucijas, kad šios surastų, kas jį bando kompromituoti prieš tiesioginius merų rinkimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas