– 500 g įvairių miško grybų;
– 1 l vandens;
– 3 valgomųjų šaukštų acto;
– 1,5 valgomųjų šaukštų druskos;
– 5 juodųjų pipirų žirnelių;
– 3 lauro lapai;
– 5 kvapniųjų pipirų žirnelių;
Gaminimas:
Grybus išvalykite, supjaustykite ir sudėkite į puodą. Užpilkite vandeniu, kad apsemtų pusę grybų ir užvirkite, grybai paskęs savo sultyse. Pradžioje pasirodys putos, kurias nugriebkite.
Pavirkite 10 minučių, įdėkite druskos, prieskonių. Druskos galite dėti pagal skonį, 3 litrų puodui reikia maždaug 2 šaukštų. Įpilkite acto (3 litrų puodui reikia maždaug 9 šaukštų).
Verdančius grybus su skysčiu supilkite į švarius stiklainius, greitai užsukite ir apverskite.
Atvėsusius stiklainius laikykite šaldytuve. Jeigu norite grybus laikyti rūsyje, patartina stiklainius prieš tai sterilizuoti.
---
Receptą atsiuntė Tomas M.