Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netradicinis svogūnų džemas

Jums reikės:
Netradicinis svogūnų džemas.
Netradicinis svogūnų džemas. / Ragauk.One.lt nuotr.
Temos: 2 Svogūnai Džemas

– 400 g raudonųjų svogūnų;

– 150 ml raudonojo vyno;

– 50 ml balzaminio vyno acto;

– 1 sklitelės česnako;

– 1,5 valgomojo šaukšto sviesto;

– 1 valgomojo šaukšto aliejaus;

– 30 g rudojo cukraus;

– šūsnelio čiobrelių;

– žiupsnelio druskos.

Gaminimas:

Nulupkite svogūnus ir supjaustykite.

Įkaitinkite aliejų dideliame puode. Sukapokite česnaką ir sudėkite į puodą kartu su supjaustytais svogūnais, druska, cukrumi bei čiobreliais.

Troškinkite kol išgaruos visas susidaręs svogūnų skystis. Tai gali užtrukti apie 40 minučių.

Skysčiui išgaravus, supilkite raudoną sausą vyną ir actą. Kaitinkite tol, kol išgaruos actas, o vynas taps lyg sirupas. Džemas turi gautis tirštokas.

Šis džemas neturi jokio svogūnų skonio! Tinka prie kiaulienos, jautienos bei ožkos sūrio.

---

Receptą atsiuntė Žaneta.

Ragauk.one.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs