„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Slyvienė su prieskoniais

Jums reikės:
Kai slyvienė ims tirštėti, kruopščiai ją maišykite, kad nepradėtų svilti.
Kai slyvienė ims tirštėti, kruopščiai ją maišykite, kad nepradėtų svilti. / Istockphoto nuotr.
Temos: 1 Slyva

2 kg mėlynųjų slyvų;
1 kg cukraus;
2 citrinų sulčių;
1 arbat. šaukštelio malto cinamono;
1 arbat. šaukštelio maltų gvazdikėlių

Gaminimas:

1. Nuplaukite slyvas, perpjaukite perpus ir išimkite kauliukus.

2. Suberkite slyvas į puodą su storu dugnu, supilkite cukrų, citrinų sultis ir prieskonius, įpilkite apie pusę puodelio vandens.

3. Virkite uogienę ant vidutinio karštumo ugnies 30–40 min, reguliariai maišydami, saugokite, kad nepradėtų svilti.

4. Dar karštą slyvienę supilstykite į švarius ir sausus stiklainius ir uždarykite. Laikykite šaltoje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“