Miltai,10 valgomųjų šaukštų
Kakava, 3 valgomieji šaukštai
Sviestas „Šeimininkės“ 180 g.
Varškė „Presdent“ 400 g.
Kiaušiniai, 4 vienetai
Grietinėlė, 5 šaukštai
Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
Danssukker cukrus ,,Farinas'', 4 šaukštai
Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
Kepimo milteliai, 2 nubraukti arbatiniai šaukšteliai
Krakmolas, 1 šaukštas,
Šokoladas, riešutai, uogos, puošimui.
Gaminimas:
Nešaltą sviestą ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Įplakti kiaušinius, vieno baltymą palikti.
Supilti nešaltą grietinėlę.
Supilti miltus su kepimo milteliais, išmaišyti.
Tešlą perskirti pusiau ir į vieną pusę įmaišyti kakavą.
Kepimo formą ištepti sviestu, supilti pusę tešlos, jos kraštus šaukštu
pakelti.
,,Fariną'' ištrinti gerai su kiaušinio baltymu ir įmaišyti į varškę.
Ją supilti ant tešlos
Užkloti likusia balta teška varškę.
Kepti 30 min.
Puošti pagal savo fantaziją. Aš kraštus su specialiu įrankiu apliejau
karamele, po to glaisčiau cukraus pudra, puošiau riešutais, uogomis.
Receptą atsiuntė Regina R.
Skanaus!