Miltai,10 valgomųjų šaukštų
Kakava, 3 valgomieji šaukštai
Sviestas ,,Šeimininkės'' 180 g.
Varškė ,,President'' 400 g.
Kiaušiniai, 4 vienetai
Grietinėlė, 5 šaukštai
Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
Danssukker cukrus ,,Farinas'', 4 šaukštai
Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
Kepimo milteliai, 2 nubraukti arbatiniai šaukšteliai
Krakmolas, 1 šaukštas,
Šokoladas, riešutai, uogos, puošimui.
Gaminimas:
Nešaltą sviestą ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Įplakti kiaušinius, vieno baltymą palikti.
Supilti nešaltą grietinėlę..
Supilti miltus su kepimo milteliais, išmaišyti.
Tešlą perskirti pusiau ir į vieną pusę įmaišyti kakavą.
Kepimo formą ištepti sviestu, supilti pusę tešlos, jos kraštus šaukštu
pakelti.
,,Fariną'' ištrinti gerai su kiaušinio baltymu ir įmaišyti į varškę.
Ją supilti ant tešlos
Užkloti likusia balta teška varškę.
Kepti 30 min.
Puošti pagal savo fantaziją. Aš kraštus su specialiu įrankiu apliejau
karamele, po to glaisčiau cukraus pudra, puošiau riešutais, uogomis.