Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indiškas jogurto gėrimas – lasis

Jei karštą vasaros dieną nebesugalvojate, kuo atsigaivinti, nes įprasti pieno ar ledų kokteiliai pabodo, būtinai išbandykite iš Indijos atkeliavusį jogurto gėrimą lasį. Jį paruošti taip paprasta, o skonių gali būti tokių įvairių, jog nepamėgti jo beveik neįmanoma.
Jogurto gėrimą galima ruošti ne tik iš egzotiškų vaisių, bet ir iš Lietuvoje derančių uogų.
Jogurto gėrimą galima ruošti ne tik iš egzotiškų vaisių, bet ir iš Lietuvoje derančių uogų. / 123rf.com nuotr.

Lasis, arba jogurto gėrimas, populiarus ne tik Indijoje, bet ir už jos ribų. Ir Lietuvoje užsukę į indiško maisto restoraną ar kavinę, kurioje valgis ruošiamas pagal ajurvedinius principus, meniu būtinai rasite lasį.

Lasis gali būti įvairių rūšių, šie gėrimai būna ir saldūs, ir sūrūs. Iš saldžiųjų lasių vienas populiariausių yra mangų lasis, tačiau jūs galite rinktis tokius vaisius, uogas ar jų derinius, kokius tik panorėsite.

Visų lasių pagrindą sudaro natūralus jogurtas ir šiek tiek šalto virinto vandens ar kuo liesesnio pieno. Kaip jau minėjome, gėrimas gardinamas pačiais įvairiausiais vaisiais ar uogomis – mangais, bananais, braškėmis, mėlynėmis, taip pat trupučiu cukraus ir žiupsneliu prieskonių. Visi šie ingredientai iki vientisos masės suplakami kokteilinėje ir gėrimas iš karto patiekiamas. Ilgiau palaikius jis gali ne itin patraukliai išsisluoksniuoti. Jei norite kuo daugiau gaivos, vietoje šalto vandens į kokteilinę galite įdėti kelis ledukus.

Bananų ir mėlynių lasis

Jums reikės:

– 300 ml natūralaus jogurto;

– 100 ml šalto virinto vandens;

– 1 valgomojo šaukšto rudojo cukraus;

– 1 gerai prinokusio banano;

– saujos perrinktų ir nuplautų mėlynių;

– 1/3 arbatinio šaukštelio kardamono.

Visus ingredientus sudėkite į kokteilinę ir gerai suplakite. Pilkite į stiklines ir mėgaukitės!

Aviečių lasis

Jums reikės:

– 300–350 ml natūralaus jogurto;

– 100 ml šalto virinto vandens;

– 2 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus;

– 2–3 saujų gerai prinokusių aviečių;

– 1/3 arbatinių šaukštelio kardamono.

Visus ingredientus sudėkite į kokteilinę ir gerai suplakite. Pilkite į stiklines ir skanaukite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs