Lasis, arba jogurto gėrimas, populiarus ne tik Indijoje, bet ir už jos ribų. Ir Lietuvoje užsukę į indiško maisto restoraną ar kavinę, kurioje valgis ruošiamas pagal ajurvedinius principus, meniu būtinai rasite lasį.
Lasis gali būti įvairių rūšių, šie gėrimai būna ir saldūs, ir sūrūs. Iš saldžiųjų lasių vienas populiariausių yra mangų lasis, tačiau jūs galite rinktis tokius vaisius, uogas ar jų derinius, kokius tik panorėsite.
Visų lasių pagrindą sudaro natūralus jogurtas ir šiek tiek šalto virinto vandens ar kuo liesesnio pieno. Kaip jau minėjome, gėrimas gardinamas pačiais įvairiausiais vaisiais ar uogomis – mangais, bananais, braškėmis, mėlynėmis, taip pat trupučiu cukraus ir žiupsneliu prieskonių. Visi šie ingredientai iki vientisos masės suplakami kokteilinėje ir gėrimas iš karto patiekiamas. Ilgiau palaikius jis gali ne itin patraukliai išsisluoksniuoti. Jei norite kuo daugiau gaivos, vietoje šalto vandens į kokteilinę galite įdėti kelis ledukus.
Bananų ir mėlynių lasis
Jums reikės:
– 300 ml natūralaus jogurto;
– 100 ml šalto virinto vandens;
– 1 valgomojo šaukšto rudojo cukraus;
– 1 gerai prinokusio banano;
– saujos perrinktų ir nuplautų mėlynių;
– 1/3 arbatinio šaukštelio kardamono.
Visus ingredientus sudėkite į kokteilinę ir gerai suplakite. Pilkite į stiklines ir mėgaukitės!
Aviečių lasis
Jums reikės:
– 300–350 ml natūralaus jogurto;
– 100 ml šalto virinto vandens;
– 2 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus;
– 2–3 saujų gerai prinokusių aviečių;
– 1/3 arbatinių šaukštelio kardamono.
Visus ingredientus sudėkite į kokteilinę ir gerai suplakite. Pilkite į stiklines ir skanaukite!