Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelios idėjos salotų užpilams

Vienas iš skaniausių ir greičiausiai paruošiamų vasaros patiekalų – salotos. Kiekvienuose namuose netrūksta šio patiekalo variacijų, tačiau įprastų salotų skonį gali visiškai pakeisti naujas, vos iš kelių sudedamųjų dalių paruoštas užpilas.
Vos iš kelių sudedamųjų dalių paruoštas gardus užpilas atskleis naują salotų skonį.
Vos iš kelių sudedamųjų dalių paruoštas gardus užpilas atskleis naują salotų skonį. / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Salotos Užpilas

Nė vienas kulinaras, ruošdamas salotas, neišsivers be alyvų aliejaus. Tai idealus ir nepakeičiamas šio patiekalo priedas. Turbūt nereikia ir priminti, kad šalto spaudimo aliejai laikomi geriausiais salotų draugais. Kokybiškas  alyvų aliejus puikiai sutaria su visais į porą siūlomais kompanionais užpilui: garstyčiomis, krienais, medumi, citrina bei jogurtu. Pristigusiems minčių ir kūrybinio polėkio salotų užpilo modeliavimui, siūlome išmėginti šį alyvų aliejaus pagrindu ruošiamą derinį.

Peletrūno acto ir dižono garstyčių užpilas

Jums reikės:

– 1 valg. šaukšto peletrūno acto (jį pasigaminsite į mėgstamą vyno acto buteliuką įmerkę ryšelį peletrūno ir palikę jį ten kelioms savaitėms);

– 1 valg. šaukšto Dižono garstyčių;

– 4 valg. šaukštų alyvų aliejaus.

Sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir užpilkite ant salotų.

Naujo skonio salotoms galite įpūsti jų pagardinimui pasirinkę vyno actą. Nuo neatmenamų laikų kulinarijoje naudojamas actas į patiekalus įneša aštrumo, malonaus rūgštumo bei vos juntamo vyno aromato. Iš rauginamo vyno gaminamas actas būna dviejų rūšių: raudonasis ir baltasis. Pastarasis pasižymi švelnesniu skoniu, todėl ypač gerai dera su įvairių rūšių salotomis. Šviežio skonio paieškoms įkvėps be šios sudedamosios dalies sunkiai įsivaizduojamas svogūninis užpilas.

Svogūninis užpilas

Jums reikės:

– 1 didelio raudonojo svogūno;

– 200 ml alyvų aliejaus;

– 50 ml vyno acto.

Smulkiai supjaustytą svogūną su šlakeliu aliejaus pakepinkite keptuvėje ant mažos ugnies kol suminkštės.

Nukaiskite keptuvę ir įmaišykite likusias sudedamąsias dalis – alyvų aliejų bei vyno actą.

Palikite viską pastovėti mažiausiai 10 minučių, kad svogūno aromatas įsigertų į užpilą.

Pilkite jį ant salotų ir skanaukite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?