Puikus pasirinkimas – orkaitėje ar lauko kepsninėje keptas „Camembert“ sūris. Vos keliolika minučių ir turėsite nuostabų užkandį, išbandykite!
Beje, jei lauke kepate mėsą, šį užkandį galite ruošti jai jau iškepus, svarbu, kad pakaktų karščio.
Jums reikės:
– Apvalaus „Camembert“ ar panašaus tipo pelėsinio sūrio;
– 1 skiltelės česnako;
– didelio žiupsnio šviežių čiobrelių;
– 1–2 šaukštų medaus;
– druskos;
– patiekimui: prancūziško batono ar baltos duonos.
Gaminimas:
Jei kepsite orkaitėje, įkaitinkite ją iki 170 laipsnių, jei kepsninėje – žarijos dar turi būti kaitrios, tačiau liepsnos nereikia.
Atsikirpkite gerą gabalą aliuminio folijos (geriau tvirtesnės) ir guldykite į jo centrą sūrį.
Padarykite kelis gilokus įpjovimus sūrio centre, tačiau visiškai jo nesupjaustykite – gabalas turi išlikti vientisas.
Sutraiškykite česnako skiltelę ir įdėkite į įpjovimus sūryje. Apibarstykite sūrį čiobreliais, palaistykite medumi.
Suvyniokite sūrį į foliją ir kepkite jį ant grotelių ar orkaitėje apie 10 min. – kol suminkštės.
Iškepusį sūrį išvyniokite ir iškart patiekite – tepkite ant prancūziško batono riekelių ar derinkite su kriaušėmis, kitais vaisiais. Tai puikus užkandis prie baltojo vyno.