Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Obuoliais ir slyvomis įdaryta antis

Jums reikės:
Kepta antis gal ir nekasdienis patiekalas, tačiau šis patiekalas nereikalauja ypatingų įgūdžių.
Kepta antis gal ir nekasdienis patiekalas, tačiau šis patiekalas nereikalauja ypatingų įgūdžių. / visireceptai.lt nuotr.

Apie 1,5 kg anties;
250 g džiovintų slyvų;
3 obuolių;
60 g razinų

Padažui:

1 valg. šaukšt. miltų;
2 valg. šaukšt. brendžio; 
100 ml vandens
2-3 šaukštų serbentų/spanguolių/slyvų uogienės;  
druskos
pipirų

Gaminimas:

1. Paruoškite antį: gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir pipirais.

2. Įdarui nuplauti razinas, jei slyvos su kauliukais, išimkite juos, obuolius perpjaukite pusiau, išpjaukite sėklides ir supjaustykite.

3. Paruoštą įdarą sudėkite į antį ir užsiūkite arba susmeikite mediniais smeigtukais.

4. Antį kepkite iki 190-200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje ne mažiau 2 valandų, krūtinėle aukštyn. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis.

5. Ančiai iškepus skardoje likusias sultis (riebalus) supilkite į puodą, kuriame gaminsite padažą, įberkite miltus, gerai išmaišykite ir statykite ant mažos ugnies. Nuolatos maišykite. Įpilkite brendžio, vandens, įdėti uogienės. Viską išmaišykite, pagardinkite druska bei pipirais.

6. Paruoštą padažą pertrinkite per sietelį.

Receptą atsiuntė: Margarita iš Klaipėdos

VisiReceptai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos