Jums reikės:
– Stambių įdarymui tinkamų kriauklės ar vamzdelio dormos makaronų (apie 20 vnt.)
Įdarui:
– 200-250 g „Šeimininkės“ varškės;
– 50 g grietinės;
– 50 g. Parmezano ar kokio nors kito kietojo intensyvaus skonio sūrio;
– po 1 arbat. šaukštą bazilikų, mairūnų ir raudonėlių (jei neturite šviežių, galite naudoti ir džiovintus);
– druskos;
– pipirų;
Padažui:
– 1 skardinės konservuotų luptų pomidorų;
– 1 svogūno;
– 2-3 skiltelių česnako;
1– arbat. šaukšt. rudojo cukraus
– druskos;
– pipirų;
– šviežio arba džiovinto baziliko;
– alyvuogių aliejaus,
1. Pirmiausiai imkitės ruošti padažą. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, berkite smulkiai supjaustytą svogūną, dėkite sukapotą česnaką, švelniai maišykite ir saugokite, kad nesudegtų – svogūnai ir česnakas turi gelsti, minkštėti, o ne ruduoti. Į keptuvę supilkite konservuotus pomidorus, pamaigykite šakute, kad nebūtų didelių gabalų. Suberkite cukrų, pagal skonį įberkite druskos, pipirų, bazilikų. Viską išmaišykite, sumažinkite liepsną ir troškinkite apie 15-20 min. Jei norite, padažą galite sutrinti smulkintuvu, tačiau tai nebūtina.
2. Kol gaminsite padažą, užkaiskite vandenį makaronams. Kai jis užvirs, pasūdykite, berkite makaronus ir apvirkite, kol jie kiek suminkštės, tačiau išlaikys standumą. Nukoškite makaronus ir perliekite šaltu vandeniu.
3. Įdarui skirtą varškę pertrinkite per sietelį, įdėkite į ją grietinės, pasūdykite, suberkite likusius prieskonius ir didžiąją dalį sutarkuoto sūrio (šiek tiek sūrio pasilikite užbarstymui).
4. Į kepimo indą pilkite padažą ir vienodai jį paskirstykite. Į kiekvieną makaroną dėkite įdaro ir rikiuokite juos ant padažo. Kai į kepimo indą sudėsite visus makaronus, apibarstykite juos likusiu tarkuotu sūriu.
5. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Patiekite kartu su padažu.