– 4 stiklinių šviežių aviečių;
– 1/4 stiklinės cukraus (avietėms);
– 1 stiklinė cukraus (ledams);
– 1 stiklinės „Šeimininkės“ pieno;
– 2 stiklinės riebios grietinėlės;
– 5 kiaušinių trynių;
– 150 g tamsaus šokolado, susmulkinto gabalėliais.
Gaminimas:
1. Į šaldiklį įstatykite plastikinį sandariai užsidarantį 1 litro talpos indą ir palikite, kad jis gerai įšaltų.
2. Į vidutinio dydžio puodą sudėkite avietes, supilkite ¼ stiklinės cukraus. Puodą uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies maždaug 20 minučių, laikas nuo laiko vis pamaišant. Virtas avietes pertrinkite per tankų sietelį. Sietelyje turi likti tik sausi kauliukai.
3. Sietelį išplaukite – jo reikės vėliau.
4. Į didoką dubenį supilkite grietinėlę.
5. Atskirame dubenėlyje išplakite kiaušinių trynius.
6. Į nedidelį puodą supilkite pieną ir 1 stiklinę cukraus. Pakaitinkite ant silpnos ugnies, kol pradės kilti garai. Puodą nukelkite. Plona srovele pilkite karštą piena į išplaktus trynius, tuo pat metu juos visą laiką intensyviai plakant šluotele. Kai visas pienas bus supiltas į trynius, perpilkite viską į tą patį puodą, kuriame kaitintas pienas ir kaitinkite ant silpnos ugnies, nuolatos maišant, kol pieno ir kiaušinių masė pradės tirštėti ir, įkišus į ją švarų šaukštą, jo paviršius pasidengs plona kremo plėvele.
7. Pakaitintą kiaušinių ir pieno mišinį perkoškite per tankų sietelį į dubenį su grietinėle. Viską gerai išmaišykite.
8. Supilkite aviečių tyrę. Išmaišykite.
9. Dubenį uždenkite plėvele ir įstatykite į šaldytuvą visai nakčiai arba 4-5 valandoms, kad ledų mišinys gerai atšaltų.
10. Atšalusį ledų mišinį pilkite į ledų gaminimo mašiną ir sukite apie 30 minučių arba tol, kol ledai sutirštės, priklausomai nuo ledų mašinos šaltumo ir galingumo.
11. Kol ledai sukasi, mikrobanginėje krosnelėje arba ant karštų garų ištirpinkite šokoladą.
12. Iš šaldiklio išimkite įšalusį indą, į kurį bus dedami ledai. Ant indo dugno privarvinkite skysto šokolado, jį šaukštu „prikringeliuojant“. Prisilietęs prie šaltos plastmasės, šokoladas iškart sukietės.
13. Kai ledai mašinoje bus paruošti, dėkite juos sluoksniais į paruoštą šaltą indą, tarp ledų sluoksnių vis „prikringeliuojant“ skysto šokolado.
14. Sudėjus visus ledus ir visą šokoladą, indą sandariai uždenkite ir įstatykite į šaldiklį, kad ledai visiškai sukietėtų.
Receptą atsiuntė: Aušra