Jums reikės:
500 g bulvių;
1 valg. šaukšt. Dižono garstyčių;
1 arbat. šaukšt. raudonojo vyno acto;
1 skiltelės česnako;
3 valg. šaukšt. šilto vandens;
150 ml alyvuogių aliejaus;
druskos;
pipirų;
1 raudonojo svogūno, supjaustyto plonyčiais pusžiedžiais;
šluotelės petražolių
Gaminimas:
1. Nuskuskite bulves ir virkite, kol taps minkštos, tačiau išliks standžios. Nukoškite ir, kai šiek tiek atvės, supjaustykite gabaliukais (vieną bulvę dalinkite į 6-8 gabaliukus);
2. Kol verda bulvės, dubenyje sumaišykite garstyčias, actą, smulkintą česnaką ir šiltą vandenį. Suplakite iki vientisos masės. Pamašu pilkite aliejų nepaliaudami maišyti – padažas turi būti kreminės konsistencijos. Įberkite druskos ir pipirų.
3. Raudonojo svogūno pusžiedžius pakepinkite keptuvėje ant sviesto ar aliejaus, kol jie šiek tiek suminkštės.
4. Dideliame dubenyje sumaišykite bulves, padažą, svogūnus, užberkite kapotų petražolių ir atsargiai išmaišykite – padažas turi gerai padengti bulvių gabalėlius.