Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Obuolių-jogurto pyragas

Kiekviena šeimininkė turi savo firminį obuolių pyragą. Tačiau koks klasiškas bebūtų šeimyninis obuolių pyragas, bent vieną savaitgalį verta išbandyti ką nors naujo. Juo labiau, kad vos pora naujų ingredientų gerokai keičia obuolių pyrago skonį ir tekstūrą.
Šį pyragą galite patiekti ir su ledais, ir su plakta grietinėle.
Šį pyragą galite patiekti ir su ledais, ir su plakta grietinėle. / Istockphoto nuotr.

Jums reikės:

250 g miltų;
4 didelių kiaušinių;
1 1/4 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
sviesto (skardai patepti);
150 g cukraus;
120 ml „Šeimininkės“ jogurto;
50 ml alyvuogių aliejaus;
6-7 didelių obuolių
cukraus pudros (pyragui apibarstyti)

1. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laispnių.

2. Į didelį dubenį persijokite miltus, suberkite kepimo miltelius. Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps švelniai gelsva ir kreminė, o cukrus ištirps. Supilkite jogurtą ir aliejų ir dar paplakite, kad skystis taptų vienalytis.

3. Į miltus pilkite plakinį ir sudėkite nuluptus bei gabalėliais supjaustytus obuolius. Gerai išmaišykite.

4. Dėkite masę į paruoštą kepimo skardą, išlyginkite paviršių ir kiškite į orkaitę. Kepkite, kol paviršius taps rusvas, o į pyragą įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas. Orientuokitės į 40-50 min. Iš orkaitės ištrauktą pyragą apibarstykite cukraus pudra ir leiskite atvėsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?