Jums reikės:
Pagrindui:
– 150 g miltų;
– 80 g sviesto;
– 70 ml šalto vandens;
– 1 skiltelės česnako;
– šluotelės šviežio baziliko;
– druskos
Įdarui:
– 200-300 g Mocarelos sūrio;
– 2-3 gerai prinokusių pomidorų;
– juodųjų pipirų;
– druskos;
– alyvuogių aliejaus.
Pirmiausiai paruoškite tešlą. Suberkite miltus ant švaraus stalo, viduryje padarykite duobutę, pilkite į ją vandenį, berkite druską, sutrintą česnaką, baziliko lapelius, dėkite kubeliais supjaustytą sviestą. Kapokite šį mišinį plačiaašmeniu peiliu, kol susiformuos tešlos gabaliukai, galiausiai suminkykite tešlą rankomis, tačiau darykite tą labai greitai. Dėkite tešlą į šaltytuvą ir palaikykite bent 30 min.
Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite riekelėmis, susmulkinkite ir Mocarelos sūrį.
Iškočiokite tešlą ir išklokite ja nedidelę apvalią ar pailgą formą, palikite kraštelius. Dėkite sūrį, berkite baziliko lapelius, klokite pomidorus ir užbarstykite pipirais, druska.
Dėkite pyragą į iki 200 laispnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol kraštai gražiai pagels – apie 20-25 min.
Pastaba: jei mėgstate, pyragą galite papildyti ir plonytėmis cukinijos riekelėmis, sluoksniuokite jas su pomidorais.