Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švelniai marinuotų agurkų salotos

Gaivios agurkų salotos – kaip tik tai, ko reikia prie mėsos kepsnelių ar kito mėsiško patiekalo. Traškios saldžiarūgštės agurkų riekelės vers jus vėl ir vėl siekti salotų lėkštės.
Kol agurkų salotos „subręs“, jos turės bent keletą valandų pastovėti šaldytuve.
Kol agurkų salotos „subręs“, jos turės bent keletą valandų pastovėti šaldytuve. / 123rf.com nuotr.

Jums reikės:

– 1 kg agurkų;

– 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;

– 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;

– 2 česnako skiltelių;

– 1 valg. šaukšt. rudojo cukraus;

– pipirų;

– druskos;

– šviežio baziliko arba krapų

Gaminimas:

Supjaustykite agurkus maždaug 5 milimetrų storio riekelėmis (jei agurkų žievelė kietoka, verčiau ją nulupkite) ir sudėkite į didelį dubenį. Atskirame indelyje sumaišykite citrinos sultis, aliejų, cukrų, sutrintą česnaką, įberkite druskos, pipirų ir gerai išplakite šluotele, kol cukrus ištirps.

Užpilkite šį marinatą ant agurkų, labai gerai išmaišykite ir dėkite dubenį į šaldytuvą kelioms valandoms arba nakčiai. Prieš valgant apibarstykite salotas kapotais krapais arba suplėšytais baziliko lapeliais.

Pastaba: šis marinatas tinka ir cukinijoms, tačiau jas pjaustykite dar ploniau nei agurkus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs