Jums reikės:
– 1 kg agurkų;
– 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
– 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
– 2 česnako skiltelių;
– 1 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
– pipirų;
– druskos;
– šviežio baziliko arba krapų
Gaminimas:
Supjaustykite agurkus maždaug 5 milimetrų storio riekelėmis (jei agurkų žievelė kietoka, verčiau ją nulupkite) ir sudėkite į didelį dubenį. Atskirame indelyje sumaišykite citrinos sultis, aliejų, cukrų, sutrintą česnaką, įberkite druskos, pipirų ir gerai išplakite šluotele, kol cukrus ištirps.
Užpilkite šį marinatą ant agurkų, labai gerai išmaišykite ir dėkite dubenį į šaldytuvą kelioms valandoms arba nakčiai. Prieš valgant apibarstykite salotas kapotais krapais arba suplėšytais baziliko lapeliais.
Pastaba: šis marinatas tinka ir cukinijoms, tačiau jas pjaustykite dar ploniau nei agurkus.