15 patarimų, kaip palengvinti darbus virtuvėje

Kartais atrodo, jog garuojančių puodų ir keptuvių draugijoje praleidžiame visą dieną. Pjaustome, malame, verdame, troškiname, valome ir... vėl iš pradžių. Kad buitis neapkartintų gyvenimo, siūlome pasinaudoti šiomis ruošą virtuvėje palengvinančiomis gudrybėmis.
Ašarų pjaustant svogūną padės išvengti paprastos gudrybės.
Ašarų pjaustant svogūną padės išvengti paprastos gudrybės. / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 Virtuvė

– Pomidorų odeles nulupsite daug lengviau, jei kelias sekundes juos palaikysite verdančiame vandenyje. Po to daržoves perliekite šaltu vandeniu.

– Norint išvengti ašarų pjaustant svogūną, šią daržovę ir peilį reikia nuplauti šaltu vandeniu. Kita gudrybė – prieš pjaustant bent pusvalandį palaikykite svogūną šaldytuve. Jei poveikis per mažas, pjaustydami užsidėkite saulės akinius. Nors aplinkiniams ir sukelsite juoko, tačiau ašarojimo išvengsite!

– Šviežią duoną gražiai atriekti pavyks peilį nuplovus verdančiu vandeniu. Ta pati taisyklė galioja ir iš šaldytuvo ką tik ištrauktam sustingusiam sviestui.

– Kad orkaitėje kepama mėsa nesukietėtų, prieš pašaudami kepti apšlakstykite ją romo arba konjako taurele. Alkoholio skonis išsivadės, o kepsnys taps sultingesnis.

– Žuvies žvynus nuvalysite lengviau, jei kelias sekundes panardinsite ją į verdantį vandenį.

– Įtrūkęs kiaušinio lukštas – ne bėda! Įskilusią vietą patepkite citrinos sultimis ir meskite jį į stipriai pasūdytą vandenį.

– Mielės pakils greičiau, jei jas užpilsite šiltu pienu su cukrumi.

– Nenorite, kad skutant bulves rankos pajuoduotų? Patepkite jas actu ir leiskite nudžiūti.

– Morkas skuskite ir pjaustykite prieš pat gaminant valgį. Ilgai po skutimo laikomos daržovės paprasčiausiai suvysta.

– Ką tik surinkti grybai nepajuoduos, jei grįžę iš miško nepamiršime jų pamerkti į šiek tiek pasūdytą vandenį.

– Virinamas pienas neprisvils, jei prieš tai puodą perplausite vėsiu vandeniu. Vidines puodo sieneles patepkite sviestu ir pienas iš jo tikrai neišbėgs.

– Kad virti makaronai nesuliptų, nupylę vandenį įmeskite į juos gabalėlį sviesto arba įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir išmaišykite.

– Ryžiai nesuvirs, jei į verdantį vandenį įpilsime keletą šaukštų šalto pieno.

– Mielinė tešla nesikėsins prilipti prie rankų, jei prieš minkydami jas patepsite aliejumi.

– Kad pyragas iškeptų tikrai vykęs, pirmąsias penkiolika kepimo minučių jokiu būdu neatidarinėkite orkaitės durelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis