– Pomidorų odeles nulupsite daug lengviau, jei kelias sekundes juos palaikysite verdančiame vandenyje. Po to daržoves perliekite šaltu vandeniu.
– Norint išvengti ašarų pjaustant svogūną, šią daržovę ir peilį reikia nuplauti šaltu vandeniu. Kita gudrybė – prieš pjaustant bent pusvalandį palaikykite svogūną šaldytuve. Jei poveikis per mažas, pjaustydami užsidėkite saulės akinius. Nors aplinkiniams ir sukelsite juoko, tačiau ašarojimo išvengsite!
– Šviežią duoną gražiai atriekti pavyks peilį nuplovus verdančiu vandeniu. Ta pati taisyklė galioja ir iš šaldytuvo ką tik ištrauktam sustingusiam sviestui.
– Kad orkaitėje kepama mėsa nesukietėtų, prieš pašaudami kepti apšlakstykite ją romo arba konjako taurele. Alkoholio skonis išsivadės, o kepsnys taps sultingesnis.
– Žuvies žvynus nuvalysite lengviau, jei kelias sekundes panardinsite ją į verdantį vandenį.
– Įtrūkęs kiaušinio lukštas – ne bėda! Įskilusią vietą patepkite citrinos sultimis ir meskite jį į stipriai pasūdytą vandenį.
– Mielės pakils greičiau, jei jas užpilsite šiltu pienu su cukrumi.
– Nenorite, kad skutant bulves rankos pajuoduotų? Patepkite jas actu ir leiskite nudžiūti.
– Morkas skuskite ir pjaustykite prieš pat gaminant valgį. Ilgai po skutimo laikomos daržovės paprasčiausiai suvysta.
– Ką tik surinkti grybai nepajuoduos, jei grįžę iš miško nepamiršime jų pamerkti į šiek tiek pasūdytą vandenį.
– Virinamas pienas neprisvils, jei prieš tai puodą perplausite vėsiu vandeniu. Vidines puodo sieneles patepkite sviestu ir pienas iš jo tikrai neišbėgs.
– Kad virti makaronai nesuliptų, nupylę vandenį įmeskite į juos gabalėlį sviesto arba įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir išmaišykite.
– Ryžiai nesuvirs, jei į verdantį vandenį įpilsime keletą šaukštų šalto pieno.
– Mielinė tešla nesikėsins prilipti prie rankų, jei prieš minkydami jas patepsite aliejumi.
– Kad pyragas iškeptų tikrai vykęs, pirmąsias penkiolika kepimo minučių jokiu būdu neatidarinėkite orkaitės durelių.