„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Merūnas Vitulskis pusryčiams renkasi mocarelą

Vieni rytą pradeda energinga mankšta, kiti – gaiviu dušu, tačiau be pusryčių apsieina retas žmogus. Mitybos specialistai teigia, kad ankstyvuoju paros metu suvalgytas maistas yra bene svarbiausias, kadangi būtent jis užveda energijos variklį visai dienai. Apie mėgstamus pusryčių patiekalus „15min“ teiravosi dainininko Merūno Vitulskio bei „Mis Lietuva 2008“ Gabrielės Martirosianaitės.
Merūnas Vitulskis
Merūnas Vitulskis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Ištikimas vienam pusryčių patiekalui

Kol nemaža dalis tautiečių pusryčiams kepa įprastą kiaušinienę, dainininkas M.Vitulskis pasiruošia mocarelos su šviežiais pomidorais bei baziliku ir neša juos ant stalo. „Keliaudamas užsienyje matau įvairių pusryčių patiekalų pavyzdžių. Šis buvo vienas iš jų. Pabandžiau ir nuo to laiko nieko kito į burną ir neimu“, – juokdamasis apie nusistovėjusį pusryčių maistą kalbėjo Merūnas. Tiesa, dėl netradicinės Lietuvos tenoro dienotvarkės rytinė mityba neretai lieka apskritai pamiršta. „Koncertams užtrukus iki vėlumos, namo parsirandu tik antrą–trečią valandą nakties. Kitą dieną daug ilsiuosi ir gyvenimą pradedu tik nuo pietų“, – neįprasto režimo ypatumus dėstė M.Vitulskis.

Paklausus, ar dainininkas rytą įsivaizduoja be stiprios kavos puodelio, pasigirdo nekategoriškas atsakymas. „Kava man patinka, bet dar labiau mėgstu save tonizuoti psichologiškai. Jei žinau, kad prieš akis laukia puiki diena, tai pavyksta visai nesunkiai. Jei esu pavargęs, neišsimiegojęs ar šiaip be nuotaikos, be šio gėrimo jau nebeišsiverčiu“, – „15min“ prisipažino tarptautinių dainų festivalių laureatas. 

G.Martirosianaitė rytais geria mėtų arbatą

Grožio konkurso laimėtoja G.Martirosianaitė labiausiai vertina lengvus, organizmo nepasunkinančius pusryčius. „Ryto valgiaraštyje visuomet būna iš močiutės kaimo surinktų mėtų arbata su medumi“, – pasakojo rytinės kavos negerianti mergina. Be arbatos gėrimo ryto neįsivaizduojantis modelis greitiems pusryčiams renkasi košę, vaisius su jogurtu arba varškę, tačiau turėdama daugiau laiko, nepatingi pasiruošti ir lengvų salotų. „Pusryčius dažnai gaminu pagal nuotaiką – kokios prabundu, toks ir maistas atsiduria ant virtuvinio stalo“, – „15min“ atviravo Gabrielė.

Merginos dienotvarkėje nusistovėjusio pusryčių laiko nėra. Paskaitų sezono metu ji keliasi ir valgo apie aštuntą valandą, bet savaitgaliais leidžia sau pasilepinti, valgymo malonumą nukeldama 11–12 valandai. „Mis Lietuva 2008“ prisiminė, kad vaikystėje pusryčiavimas buvo vienas iš nemėgstamiausių ritualų. „Visaip bandydavau išvengti – nenorėdavau nei valgyti, nei gaminti. Šiandien iš tokių priešgyniavimų esu išaugusi ir puikiai suprantu, kad ypač svarbu pavalgyti sočius ir sveikus pusryčius“, – mintimis dalijosi gražuolė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“