Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2010 01 08

Skerdynės Amerikos Sent Luise: darbininkas šovė į 8 bendradarbius ir pats nusišovė

Paaiškėjo daugiau detalių apie ketvirtadienį JAV Misūrio valstijoje įvykusią tragedija – fabriko darbininkas surengė savo bendradarbių žudynes, po to pats nusižudė. Per šaudymą nukentėjo aštuoni žmonės, be savižudžio. Trys nukentėjusieji mirė. Manoma, kad kruvino susidorojimo motyvas buvo konfliktas su gamyklos administracija.
Nešamas sužeistasis per žudynes.
Nešamas sužeistasis per žudynes. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienį 6 val. 30 min. apsiginklavęs iki dantų nusikaltėlis įsiveržė į administracijos korpusą fabriko Sent Luise teritorijoje, kur ėmė padrikai šaudyti į panikos apimtus bėgančius žmones. Šaulys turėjo tris šaunamuosius ginklus, rašo „The St. Louis Post–Dispatch“, remdamasis policijos viršininku Danu Isomu.

Tuo metu pastate buvo maždaug keturiasdešimt žmonių. Praėjus keturioms minutėms po gauto pranešimo apie šaudymą, į tragedijos vietą atvyko policininkai. 

Jau nustatyta piktadario tapatybė, nors D.Isomas spaudos konferencijoje atsisakė pasakyti, kas jis. Pirminiais duomenimis, skerdynes surengė 51-erių Timothy Hendronas iš Vebster Grouvso, kuris ir pats dirbo šiame fabrike. T.Hendrono vardą ir pavardę pasakė policininkai, pageidavę likti nežinomi.

Skerdynės įvyko elektros transformatorių fabrike, kuris yra šalia seno fabriko „General Motors“ Sent Luiso šiaurėje. Fabriko savininkė – bendrovė „ABB Inc.“ Ji turi filialus 100 šalių, o pagrindinis biuras yra Šveicarijos Ciuriche.

Kaip papasakojo policininkai, du kūnai buvo rasti automobilių stovėjimo aikštelėje šalia fabriko, dar du – pastato viduje. Vienas iš jų buvo T.Hendrono kūnas. Į fabriką darbininkas atėjo apsikarstęs ginklais – jis turėjo šautuvą, šratinį šautuvą ir pistoletą.

Penki nukentėjusieji per šaudymą paguldyti į ligoninę. Dviejų iš jų būklė kritiška, vienas sužeistas lengvai ir jau išrašytas iš ligoninės.

Specialiosios paskirties būrio kariai 4 valandas tikrino didelę, daugiau kaip 60 kv. kilometrų ploto fabriko teritoriją, kol surado savižudžio kūną.

Iš pradžių policininkai manė, kad piktadarys išvažiavo iš įvykio vietos juodu visureigiu, bet 7 val. 15 min. dispečeris gavo naują pranešimą iš vyro pastate. Jis papasakojo, kad matė šaulį ir yra sužeistas į koją, ranką ir liemenį. Skambinęs žmogus sakė, kad yra pasislėpęs ir bijo išeiti, nes nežino, kur nuėjo nusikaltėlis.

Žinoma, kad T.Hendronas dalyvavo grupiniame ieškinyje savo darbdaviui dėl neva nepriemokos į pensijų fondą. Artimieji ir giminaičiai apibūdina jį kaip pasitikintį savimi žmogų. Jis taip pat turėjo leidimą ginklui, nes buvo medžiotojas.

Policija linkusi nekalbėti apie labiausiai įtikimas šaudymo versijas.

Policija nenurodo žuvusiųjų pavardžių, bet bendradarbiai atpažino du – tai Cory Wilsonas ir Carltonas Carteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas