Mokslininkai: puodelio spalva turi didelės įtakos kavos skoniui

Studija, paskelbta žurnale „Flavour“, tyrė baristų pastebėjimus, kad klientai dažniau skundžiasi dėl karčios kavos, kai ją geria iš balto puodelio.
Karšta kava
Karšta kava / Fotolia nuotr.

Studijos dalyviai buvo paprašyti kavą gurkšnoti iš baltų, skaidrių ir spalvotų puodelių, skelbia hngn.com.

Juoda kava labiausiai išsiskiria baltame puodelyje, tačiau šis kontrastas, mokslininkų spėjimu, lemia tai, kad eksperimento dalyviai jautė daugiau kartumo.

Priešingus pojūčius kavos gėrėjai pajuto, kavos paragavę iš permatomo puodelio. Šiuo atveju tyrimo dalyviams atrodė, kad jie gavo „gerą, karštą juodą kavą“.  

Kavą siurbčiojant iš mėlyno puodelio dėl skonio buvo sunku apsispręsti: kartumas sumišo su saldumu.

Studijos rezultatai patvirtino, kad produkto įpakavimas ir spalva turi įtakos vartotojo juslėms ir skonio receptoriams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis