Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

15min pradeda Dakaro misiją: sekite svarbiausias naujienas, rezultatus ir vaizdo reportažus

Naujienų portalas 15min Dakaro ralyje turi savą žurnalistų komandą. Tai – Karolis Raišys, jau vadinamas Dakaroliu, ir Žilvinas Pekarskas, dažnai vadinamas tiesiog Dakarsku.
Dakaras 2024: sekite naujienas!
Dakaras 2024: sekite naujienas! / 15min nuotr.

VISAS NAUJIENAS SEKITE SPECIALIAME DAKARO POLAPYJE!

Ž.Pekarskui tai jau septintasis Dakaras, o Karolis debiutuoja šio ralio žiniasklaidos komandoje. Jis vairuoja visureigį „Land Rover Defender 130“, taip pat stengiasi užfiksuoti nuotraukose įspūdingiausias ralio akimirkas. Ž.Pekarskas filmuos Saudo Arabijos vaizdus, kalbins lenktynininkus.

Duetas kasdien kuria kelionės į Saudo Arabiją dienoraštį.

15min komanda į Saudo Arabiją išvyko gruodžio 31 d. Karolis Raišys dar oro uoste klausinėjo Benedikto Vanago, ar šis leis ir jam pavairuoti sportinį automobilį. Žinoma, juokais, abu ralio grandai sutarė iš pusės žodžio.

Taip kasdieninėje apžvalgoje Saudo Arabijos dienoraštis netgi gimė rubrika „Čia priėjo Dakarolis“. Karolis joje kiekvieną kartą pateikia Dakaro dalyviams klausimų remdamasis savo klasikinio ralio patirtimi.

Ž.Pekarskui paklausus, ko K.Raišys tikisi iš Dakaro, žinomas pilotas atsakė, kad labiausiai nori nuotykių ir gražių vaizdų. Taip pat – pamatyti kupranugarius dykumoje.

Sausio 2 d. 15min komanda Aluloje, gražiame istoriniame mieste šalia oro uosto įsikūrusiame bivake, baigė tvarkyti visus su akreditacija susijusius dokumentus ir tapo vienintele nepriklausoma Lietuvos žurnalistų komanda Dakaro ralyje.

Jie jau paruošė ne vieną reportažą apie Dakaro bivako gyvenimą, kitokį nei visuomet starto podiumą, dykumoje besiganančius vienakuprius kupranugarius, uždarą Yanbu uostą, kuriame Dakaro automobiliai buvo saugomi savaitę.

Žilvinui taip pat pavyko nufilmuoti, kaip uoste „X-raid“ komandos technikai rūpinosi Vaidoto Žalos „Mažyliu" bei Benedikto Vanago komandos stovyklos įrengimą.

15min Alulos oro uoste pasitiko atvykstančius Vladą Jurkevičių su Aisvydu Paliukėnu, Roką Baciušką, Vaidotą Paškevičių. Karolis čia pat oro uoste išbandė arabišką pramogą – rankose laikė dykumų erelį.

Tad kviečiame svarbiausias naujienas, rezultatus, vaizdo reportažus ir 15min komandos dienoraščius tiesiai iš Saudo Arabijos sekti: www.15min.lt/dakaras.

VIDEO: Karolis Raišys debiutuos Dakaro ralyje: bus žmogus-orkestras
VIDEO: Pirmoji laida iš Saudo Arabijos: juoda dėžė B.Vanago lėktuve ir pagalba uoste V.Žalos automobiliui
VIDEO: Saudo Arabijos dienoraštis: R.Baciuška su sakalu, skaudi V.Raudeliūno trauma ir keturračių byrėjimo metas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas