Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 14 /09 15 12:05

24 val. lenktynių finišas Barselonoje: po incidentų virtinės ant podiumo lipo „Jutos“ pilotai

„RD Signs“, „GSR Motorsport“ ir „Juta Racing“ – trys Lietuvos komandos, patyrusios tikrą nervų karą, šeštadienį startavo Le Maną primenančiose „24h series“ lenktynėse Barselonoje.

Lietuvos komandos varžosi GT3 AM ir GT4 klasėse su „Lamborghini Huracan“ (nr. 69), „Ginetta G56 GT4“ (nr. 405) ir „Audi R8 LMS GT3“ (nr. 71). Beje, „Juta racing“ taip pat vieną savo „Audi“ yra paskolinusi komandai „Red Camel“ (nr. 9).

Vaizdo įrašas

Rezultatai

Lenktynių eiga: svarbiausi įvykiai

Finišas. „Jutos“ komanda bendroje įskaitoje finišavo P9. O klasėje GT3 AM – P3.

GSR Motorsport „Ginetta“ – bendroje įskaitoje P21, klasėje GT4 – P5.

„RD Signs“ dėl gedimo nefinišavo, nors demonstravo puikią spartą.

VIDEO: Arūnas Gečiauskas (Juta Racing) finiše: kaip lietuviams sekėsi Barselonos 24h lenktynėse

Likus 1 val. 8 min. – incidentas. Posūkyje prieš starto-finišo tiesiąją „Juta“ pilotas Francois Beziac po kontakto su Aru Kvedaru (GSR Motorsport) išlėkė iš trasos į greičio gesinimo zoną ir ten trumpam įstrigo. Peržiūrėjus vaizdo įrašą, matosi, kad „Ginetta“ pasivijo „Audi“, bandė lenkti, tačiau posūkyje abu automobiliai neprasilenkė. Apie situaciją spręskite patys:

Teisėjai netrukus GSR skyrė Stop/Go baudą. Finiše „Jutos“ pilotas Arūnas Gečiauskas apie šį incidentą kalbėjo diplomatiškai ir stebėjosi, kaip tokioje didelėje trasoje (jau nebe pirmą kartą per keletą metų) galėjo „susikabinti du lietuvių automobiliai“.

Šeštadienio rytas, liko 3 val. 30 min. Visi GSR ir „Juta Racing“ komandų nariai jau grįžta į trasą (dalis miegojo čia pat kemperiuose, dalis viešbučiuose). Kaip sekėsi važiuoti naktį, juk buvo incidentų? Ar „Juta“ išsaugojo galimybę kovoti dėl podiumo klasėje?

VIDEO: Ernesta Globytė ir Andrius Gelžinis: kaip komandoms sekėsi naktį Barselonos trasoje?

Likus 14 val. „RD Signs“ jau surinko išardytą automobilį, jis lenktynių finišo laukia boksuose. „Juta Racing susidėliojo naktinių vairavimų grafiką. Netrukus reportažas apie GSR ir „Jutos“ nakvynės strategijas.

VIDEO: Eimantas Navikauskas (Juta Racing): kurie vairuotojai naktį greitesni?
VIDEO: Andrius Gelžinis: kaip naktį sudaromas „Juta Racing“ pilotų grafikas ir kur jie miega?
VIDEO: Kur 24 val. lenktynių metu miega „RD Signs“ ir „GSR Motorsport“ lenktynininkai?

Likus 16.20 val. „RD Signs“ technikai paskelbė, kad greitai suremontuoti automobilio neįmanoma – komanda traukiasi iš lenktynių. Beje, dėl panašaus gedimo nebevažiuoja ir „ARC Bratislava“ Lambo.

VIDEO: RD Signs dėl gedimo traukiasi iš 24 val. lenktynių Barselonoje: kas nutiko?

Aštuntoji valanda (likus 16.58 val.). RD Signs „Lamborghini“ priversta grįžti į boksus. Pavarų dėžės problemos. Prieš tai komanda buvo pakilusi iki P7.

Septintoji valanda (likus 17.30 val.). Ramūnas Čapkauskas (RD Signs) po degalų pylimo atliko 40 sekundžių sustojimo baudą Pitlane.

VIDEO: Ramūnas Čapkauskas atliko 40 s sustojimo baudą: už ką ją gavo?

Šeštoji valanda (likus 18.20 val.). Juta Racing užsienietis Francois Beziak suskersavo Audi, leisdamasis greitame posūkyje. Vengdamas susidūrimo su iš paskos atvažiuojančiais PORSCHE, atbulas išriedėjo už trasos ribų ir įklimpo. CODE60, prarastos brangios minutės.

Ketvirtoji valanda (liko 20 val.). Komandos gana stabiliai „štampuoja“ ratus, vengdamos klaidų. „GSR Motorsport“ po avarijos starte apie 35 min. užtruko boksuose, kol vėl Žanetą pastatė ant kojų. Sutvarkė visą 100 proc., kad nereikėtų dėl problemų stoti pakartotinai. Per keturias valandas iš paskutinės 36-os pozicijos komanda pakilo iki 32-os. O GT4 klasėje – iš 7-os į 6.

„Juta Racing“, startavusi iš paskutinės vietos (nes nedalyvavo kvalifikacijoje), gana greitai pakilo į pirmąjį dešimtuką bendroje įskaitoje ir 3-ą poziciją GT3 AM.

VIDEO: Nematomi Barselonos 24 val. lenktynių herojai Mantas ir Carlosas budi degalinėje

Iš esmės „RD Signs“ Lambo ir „Jutos“ Audi turnyrinėje lentelėje greta – tarp 5-os ir 8-os vietų, priklausomai nuo sustojimų degalinėse. Labai svarbu, kuri komada geriau išnaudos CODE60 degalų pylimui ir pilotų pasikeitimui. Plačiau apie taisykles pasakoja Paulius Paškevičius iš RD SIGNS.

VIDEO: Pagrindinės 24 val. lenktynių taisyklės: stintai, poilsis, degalai, CODE60, baudų vieta

Pirma valanda (liko 23 val. 50 min.). Jau lenktynių pradžioje Aro Kvedaro pilotuojama GSR „Ginetta“, kvalifikacijoje GT4 klasėje laimėjusi pirmą vietą, šonu susidūrė su varžovo automobiliu. Nukentėjo galinė dešinė šakė, ratas. „Žaneta“ grįžo į boksus. Keičiamos detalės, taip pat ir radiatorius. Nereikia nukabinti nosies, prieš akis dar visa para.

VIDEO: Barselonos 24 val. lenktynių starte – GSR Motorsport piloto Aro Kvedaro stiprus šoninis kontaktas

Nemigo naktis prieš startą

Naktį prieš startą „GSR Motorsport“ ir „Juta Racing“ technikai dirbo iki 4 val. ryto. Kodėl – penktadienio istorijos ir nuotykiai šiame tekste žemiau. Jūsų dėmesiui – reportažas iš starto su komandų komentarais.

VIDEO: Barselonos 24 val. lenktynių startas ir trijų Lietuvos komandų strategijos: RD Signs, Jutos ir GSR Motorsport

Komandų sudėtys

„RD Signs“ raudonąjį „Lamborghini Huracan GT3 EVO“ Barselonoje pilotuoja Audrius Butkevičius, Paulius Paškevičius, Ramūnas Čapkauskas, Paulius Ruškys ir italas Nicola Michelon.

VIDEO: Audrius Butkevičius apie „Lamborghini“ inžinieriaus pamokas

„Jutos“ Audi R8 LMS GT3 EVO II į finišą vairuos Arūnas Gečiauskas, Eimantas Navikauskas, Sigitas Ambrazevičius ir du legionieriai – Francois Beziak ir Martin Ryba.

VIDEO: „Juta racing“ AUDI avarija prieš Barselonos 24 val. lenktynių kvalifikaciją

„GSR Motorsport“ Ginetta G56 GT4 – Rokas Kvedaras, Aras Kvedaras, Mindaugas Liatukas, Dovydas Ketvirtis ir Egidijus Gelūnas.

Kokios didžiausios intrigos? Prie „Lamborghini“ vairo sugrįžęs Ramūnas Čapkauskas. Visai šiauliečių komandai šie metai yra debiutas su GT3 automobiliu. Įdomu, kaip seksis pačioje sezono pabaigoje prisijungusiam Ramūnui. Beje, komandos naujokas Paulius Ruškys turi sukaupęs daug patirties motociklų sporte. Pažiūrėsime, kaip jam seksis suvaldyti GT3 raketą. Pirmą kartą prie Lambo vairo jis sėdo 2023 m.

VIDEO: Lietuvių iš GSR Motorsport triumfas Barselonos 24h lenktynių kvalifikacijoje

„GSR Motorsport“ Žaneta kartas iškrečia siurprizų. Iš Anglijos per naktį atskrido naujos vožtuvų spyruoklės. Ar to pakaks, kad komanda važiuotų stabiliai 24 val.?

„Juta“ yra sukaupusi daugiausiai patirties GT3 divizione. Ji kovos dėl podiumo bendroje įskaitoje šių metų sezone.

24h lenktynių Barselonoje dalyviai
24h lenktynių Barselonoje dalyviai
24h series čempionato lentelė pagal klases
24h series čempionato lentelė pagal klases

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas