Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Airijoje Martynas Samsonas su „pragaro mašina“ šiurpino vietos lenktynininkus

Vienas greičiausių Lietuvos ralio lenktynininkų bei išskirtinių sportinių automobilių konstravimu pasižymintis Martynas Samsonas praėjusį savaitgalį siautėjo Airijoje. Čia vykusiose „Bushwhaker Rally“ ralio varžybose jis už galvų privertė griebtis WRC ir R5 techniką vairuojančius ekipažus.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Mark McCullagh nuotr.

Martynas Samsonas pasakoja, kad Airijoje jis atsidūrė ne atsitiktinai. Šiemet lenktynininkas keliauja po pasaulį, lankosi pas savo produkcijos „Samsonas Motorsport“ partnerius svečiose šalyse ir čia vykstančiose ralio varžybose demonstruoja, ką galima nuveikti naudojant jo kompanijos gamintas pavarų dėžes ir amortizatorius. Taip pilotas kartu su šturmanu Mindaugu Varža atsidūrė Airijoje.

„Buvome Airijoje pavasarį su galu varomu ir sutarėme, kad rudenį važiuosime dar vieną ralį. Nebuvome nusprendę, su kokia mašina važiuosime. Buvo mintis važiuoti su jų vietinių EVO IX, bet kaip patirtis rodo, su svetimom mašinom visada kažkas ne taip. Nei drąsos, kažkas vis netinka. Gaunasi nerimtas reikalas. Nusprendėme nusitempti ten savo iksą. Pasitestavome naujas pakabas, padirbome ir nuvykome į ralį“, – kalbėjo Martynas Samsonas.

Nors dalyvių sąrašas, kuriame puikavosi penki WRC ir penkiolika R5 automobilių, lietuvius pribloškė, tačiau netrukus viskas apsivertė priešingai – lietuvių rezultatais patikėti negalėjo Airijos lenktynininkai.

„Airijoje kelias toks panašus į skaldą, po kuria labai kietas gruntas. Mes startavome labai dėkingoje, dvyliktoje vietoje. Ten buvo penki greičio ruožai po du kartus. Kadangi starto pozicija buvo gera, tai tuos penkis greičio ruožus ir laimėjome. Antrame rate mus pradėjo spausti ir likus dviem ruožams aplenkė. Likome antri.

Tačiau ten buvo problemų su laikų pateikimu. Iš pradžių gavome informaciją, kad po septynių dopų mes 20 sekundžių priekyje ir, tiesą pasakius, aš biški „nusiėmiau“, o finale gavosi, kad aštuoniomis pralošėm pirmai vietai. Bet airiai iki dabar šneka, sako, kad monstrai iš rytų Europos atvažiavo, gamyklines mašinas į vietas padėjo“, – pasakojo Martynas Samsonas.

Mark Sergeant nuotr./Varžybų akimirka
Mark Sergeant nuotr./Varžybų akimirka

Lenktynininkas tikina, kad šiais metais jį dar pamatysime užsienio trasose. Martynas Samsonas startuos spalio mėnesį vyksiančiose „Saaremaa Rally“ varžybose Estijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas