Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ant trijų ratų finišavęs B.Vanagas įvardijo, kas yra svarbiausia norint nuvažiuoti visą Dakarą

Priešpaskutinis Dakaro greičio ruožas nepagailėjo išbandymų geriausią rezultatą demonstruojančiam tarp lietuvių automobilių klasėje Benediktui Vanagui. Jie su Kuldaru Sikku etapą baigė ant trijų ratų. Kaip sako lenktynininkas, nebūtų turėję trasoje jo kuo pakeisti, tad likusius kilometrus važiavo taip.

Visos naujienos apie Dakarą – specialioje rubrikoje.

Paskutinius 11-o etapo kilometrus Benediktas Vanagas ir Kuldaras Sikkas važiavo su pramuštu ratu, kol galiausiai iš padangos neliko nieko. Ekipažas distanciją įveikė trimis ratais, nes tiesiog nebeturėjo atsarginių ratų.

Kad tai buvo akmenų jūra, užfiksavo ir lietuviai sirgaliai, nuvykę į Saudo Arabiją palaikyti lietuvių Dakaro dalyvių.

VIDEO: 11-asis Dakaro etapas lietuvių sirgalių akimis: akmenų jūra

Įspūdingai ant trijų ratų finišą pasiekęs Benedikto Vanago ir Kuldaro Sikko ekipažas preliminariai šiandien rikiuojasi 16-oje pozicijoje, o bendroje įskaitoje turėtų rikiuotis tarp 7-tos ir 9-tos vietos.

B.Vanago nuostoliai finiše – trys pramušti ratai ir išmuštas žibintas. Kol kas galutinė pozicija nėra aiški. Prognozuojama vieta 10-15 pozicijose.

Po finišo Benediktas sakė, kad šis greičio ruožas buvo labai sudėtingas ir painus bei akmenuotas: „70 kilometrų iki finišo vienas nuleistas ratas, 9 kilometrai – antras. Ir kažkur labai panašiai ir trečias.

Visa laimė, kad santykinai netoli iki finišo.“

Trečiadienį savo karjeros Dakare rekordą pasiekęs B.Vanagas, kai finišavo trečias, ketvirtadienį sako, kad jie „prisidarė reikalų, bet labai nedaug“.

„Tai turbūt neturės įtakos galutiniam rezultatui, bet tuo pačiu parodo, kaip svarbu važiuoti iki paties paskutinio greičio ruožo“, – sakė lenktynininkas.

„420 kilometrų totalios koncentracijos. Turint minty, kad startavome treti iš automobilių, tai automobilių vėžių nesimatė. Turiu pagirti Kuldarą, šiandien jis buvo Seklys Morka ir vis rasdavo kelią“, – komandos draugą gyrė B.Vanagas.

Kaip trasoje lėkė B.Vanagas su K.Sikku, užfiksavo su Nuotykių fabriku stebėti Dakaro atvykę lietuviai.

Paklaustas, kaip gi jie grįš, neturėdami atsarginių ratų, Benediktas sakė, kad teks skolintis iš kolegų.

Ekipažas taip pat bando išimti sugadintą pusašį ir ketina į bivaką grįžti tik priekine varančia ašimi. Ratą jiems paskolino belgas Guillaume'as de Meviusas.

Klastingas etapas koją pakišo nemažai daliai lenktynininkų – trasoje stojo S.Loebas, L.Moraesas, su apgadintu automobiliu grįžo ir pats lyderis G.Chicheritas. Daugiau nei pusantros valandos trasoje prarado Vlado Jurkevičiaus bei Aisvydo Paliukėno komanda.

B.Vanagas jau antrą kartą Dakare dalyvauja su estu šturmanu Kuldaru Sikku. Dakaro ralis startavo sausio 6 d. AlUla mieste. Dalyviams paruošta 12 lenktynių dienų ir, kaip įprasta, viena poilsio diena. Ekipažai iš viso įveiks beveik 8 tūkst. kilometrus, iš kurių 4,7 tūkst. kilometrų – lenktyniniu tempu.

Dakaro laimėtojai paaiškės jau rytoj, sausio 19 d., Yanbu uostamiestyje. Finalinis greičio ruožas sudarys vos 175 kilometrus, tačiau istorija rodo, kad lenktynių rezultatą nulemti gali net ir menkiausias sekundžių skirtumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas