Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Antras finišavęs V.Žala: reikėjo ir „gyvas“ upes kirsti, matėm apvirtusią „Audi“

Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza po devintojo Dakaro ralio greičio ruožo švytėjo: ekipažas sėkmingai įveikė etapą ir finišavo antri, atsilikę tik nuo Sebastieno Loebo. Kalbėdamas po finišo lenktynininkas sakė, kad teko įveikti ir upėmis virtusias pievas, ir matyti apvirtusią "Audi". Trasoje netrūko akmenų, bet šįkart visi ratai liko sveiki.

V.Žalą ir P.Fiuzą finiše pasitiko lietuvių sirgaliai, sveikindami garsiais šūksniais puikiai važiavusį ekipažą.

„Tokia techniška, greita diena, daug akmenų, tačiau turėjau taisyklę, kad kol nepramušiu pirmo rato, tol lėksiu maksimaliai.

Vidury greičio ruožo turėjome tokią neįprastą situaciją, kai teko kirsti tiesiog „gyvas“ upes, nes turbūt būta visai neseniai lietaus ir koks 100 metrų pievų užlieta, nemažai vandens. Ant strigimo ribos važiavom, matėm žiūrovų vieną kitą mašiną jau įstrigusią.

Toks nervingas momentas buvo, nes jei ten jau strigsi, tame bliūde vandens, tai užtruktum ilgam“, – kalbėjo V.Žala.

Visa kita, jo teigimu, buvo gerai, vienas painus taškas, bet Paulo „sudirbo gerai“. Artėdamas finišo link ekipažas lenkė kelis automobilius, tad, kaip sako Vaidotas, tapo aišku, jog tempas geras, todėl „dešinė dar pasunkėjo“.

Šiame greičio ruože buvo daug akmenų, buvo kur pramušti ratų, bet visus sveikus ekipažas išsaugojo.

Antradienį pirmas greičiausių automobilių trejetukas – vien BRX automobiliai. Anot V.Žalos, taip yra, matyt, todėl, kad tai buvo greitas ruožas.

„Vidutinis (greitis – red.past.) buvo, manau, daugiau kaip 100 km/val. Pusę trasos pilna rankena varėm. Šitam automobiliui tinka tokia kombinacija“, – kalbėjo lenktynininkas.

Jis teigė matęs apvirtusią „Audi“: „Lyg pravažiavom nukritusią nuo kopos. Tiesiog gal kad nepasisekė Carlosui Sainzui pradžioje, lenktynių vidury, tai dabar tikslas maksimalus. O iš patirties žinau, kad tada lengva padaryti klaidą.“

C.Sainzas patyrė avariją nuvažiavęs vos 5 km nuo starto. Jis buvo išgabentas į ligoninę sraigtasparniu, tačiau apsisprendė, kad grįš ir lauks pagalbos sunkvežimio, kad galėtų susiremontavęs tęsti ralį.

Plačiau: Dar viena nesėkmių diena Carlosui Sainzui ir „Audi“: vertėsi, išskraidintas į ligoninę, bet grįžta.

V.Žala sakė, kad stengiasi važiuoti greitai, bet ir atsargiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas