Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Arena Drift CUP“ pirmąjį etapą laimėjo BMW vairavęs Lukas Banevičius

Sekmadienį Marijampolėje netrūko adrenalino ir emocijų. Čia įvyko pirmasis „Arena Drift CUP“ taurės etapas.
„Arena Drift CUP“ etapas Marijampolėje
„Arena Drift CUP“ etapas Marijampolėje / Gintaras Tamošaitis („GT Fotografija”) nuotr.

Žiūrovai pamatė kelis šimtus kvapą gniaužiančių važiavimų. Čia jauniausiam pasirodžiusiam dalyviui – vos trylika metų. Pergalę šventė Lukas Banevičius iš „Motosport Ukmergė” komandos, vairavęs BMW E46 bolidą.

Pirmajame taurės etape iš viso trasoje pasirodė 34 drifto pilotai iš skirtingų lygų (STREET, ir SEMI-PRO, ir PRO). Nepaisant didelės pilotų gausos, renginio metu pavyko išvengti sudėtingų susidūrimų, visi važiavimai įvyko sklandžiai ir be pertraukų. Tad žiūrovai galėjo mėgautis visa diena trukusiu renginiu.

Renginys sulaukė didžiulio ne tik pilotų, bet ir žiūrovų susidomėjimo. Abi arenoje esančios žiūrovams skirtos tribūnos buvo pilnos. Renginys taip pat buvo tiesiogiai transliuojamas į socialinius tinklus. „Džiaugiamės, kad tiek žiūrovai, tiek pilotai liko patenkinti renginiu. Viskas vyko sklandžiai, laiku, pavyko išvengti susidūrimų, tad nuotaikos – pačios geriausiosios”, – sako renginio organizatorius Kastytis Alekna.

Kvalifikacijoje geriausiai pasirodė Simona Vilčinskas iš „Voverė Drift Team” komandos, antrasis – Simas Kvietkauskas, trečioje vietoje – Vilnius Laukys iš „Elephant Drift Team”. Poriniuose važiavimuose geriausiai pasirodė Simas Kvietkauskas ir Lukas Banevičius.

Suskaičiavus visus rezultatus, pirmajame „Arena Drift CUP“ etape pergalę šventė Lukas Banevičius iš „Motosport Ukmergė” komandos, vairavęs BMW E46 bolidą, o kvalifikacijoje užėmęs 4 vietą. Galutiniuose rezultatuose antras liko BMW vairavęs Simas Kvietkauskas, kuris tokią vietą užėmė ir kvalifikacijoje.

Trečias pagal galutinius rezultatus – Edvinas Savickas iš „BMWFAN” komandos, vairavęs BMW 155 bolidą. Šie trys geriausi pilotai ir pasidalijo 500 eurų prizą, skirtą šio etapo geriausiems. Kituose etapuose pasirodę pilotai taip pat varžysis dėl piniginio prizo. Šiemet bendras „Arena Drift CUP“ prizinis fondas siekia 2000 eurų.

Puikius rezultatus parodė ir jauniausias renginio dalyvis – trylikametis Gustas Valainis, atstovavęs „Aros Drift Team” komandą ir vairavęs BMW E46 bolidą. Kvalifikacijoje jis buvo 14 vietoje, o laimėjęs poriniuose važiavimuose TOP 16 kovą, galutinėje rezultatų lentelėje užėmė 8 vietą.

Gintaras Tamošaitis („GT Fotografija”) nuotr./„Arena Drift CUP“ etapas Marijampolėje
Gintaras Tamošaitis („GT Fotografija”) nuotr./„Arena Drift CUP“ etapas Marijampolėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas