Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

ASK „Vilkyčiai“ sulaukė FIA įvertinimo už Europos autokroso čempionato etapą, klubo nariai – metinių trofėjų

Šiais metais automobilių sporto komplekse „Vilkyčiai“ surengtos trejos tarptautinės varžybos, o šio klubo nariai sėkmingai pasirodė 2023-iųjų metų autokroso bei ralio kroso čempionatuose. Pergales sportininkai skynė tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.
Apdovanojimų ceremonija
Apdovanojimų ceremonija / Organizatorių nuotr.

Šių metų sezone autokroso bei ralio kroso gerbėjai į Vilkyčių automobilių sporto kompleksą rinkosi tris kartus – po sykį birželį, liepą bei rugpjūtį. Čia surengtas vienas Europos automobilių kroso čempionato etapas bei du Latvijos-Lietuvos ralio kroso čempionato etapai.

Kaip teigė ASK „Vilkyčiai“ vadovas Kazimieras Gudžiūnas, itin didelio pasiruošimo reikalavo Europos autokroso čempionato varžybų organizavimas, tačiau pastangos nenuėjo perniek. Organizatorius pasiekė išsami, kelias dešimtis punktų apibrėžianti Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) stebėtojo ataskaita apie renginį, kurioje mūsų šalies atstovai pranoko daugelį kitų organizatorių ir nusileido tik dviem šalims.

„Mūsų etapas pagal įvertinimo reitingą yra ketvirtoje vietoje iš dešimties organizatorių. Geriau už mus įvertinti tik trys, prancūzų ir čekų organizuoti etapai. Mes rikiuojamės iškart po jų. Pavyzdžiui kaimynų latvių etapas klasifikuojamas tik devintoje pozicijoje.

Toks aukštas įvertinimas mums yra labai svarbus ir reiškia, kad einame teisinga kryptimi. Kiekvienais metais stengiamės vis labiau tobulėti, įnešti naujovių, dar geriau pasiruošti vienintelėms tokio statuso automobilių varžyboms mūsų šalyje“, – sakė ASK „Vilkyčiai“ vadovas Kazimieras Gudžiūnas.

Be šio įvertinimo pasižymėjo ir ASK „Vilkyčiai“ klubo nariai, dėl metinės įskaitos taškų kovoję Lietuvos, Latvijos bei Estijos trasose. „Junior 1000“ kategorijoje lenktyniavęs Nikita Iljin Lietuvos automobilių kroso čempionato A lygos sezone iškovojo trečiąją vietą, o analogiškoje klasėje Lietuvos ralio kroso čempionate džiaugėsi nugalėtojo titulu.

Lietuvos ralio kroso čempionato „Super 2000“ klasėje ant podiumo žengė net du ASK „Vilkyčiai“ nariai. Trečiąja vieta džiaugėsi Rokas Jakubauskas, o Lietuvos čempionu tituluotas Kazimiero Gudžiūno anūkas Valdas Mikužis. Pastarasis taip pat iškovojo ir antrąją vietą Latvijos-Lietuvos ralio kroso čempionato „Super 2000“ kategorijoje. Komandinėje Lietuvos ralio kroso čempionato įskaitoje ASK „Vilkyčiai“ iškovojo pirmąją vietą.

Be to, ASK „Vilkyčiai“ sulaukė išskirtinės taurės už nepriekaištingą varžybų organizavimą ir iniciatyvą Lietuvoje rengti du Latvijos-Lietuvos ralio kroso čempionato etapus bei Europos automobilių kroso čempionato etapą, kuris yra vienintelis tokio statuso automobilių sporto renginys Lietuvoje. Taip pat už darbą LASF taryboje padėkos iš Lietuvos automobilių sporto federacijos sulaukė ir klubo vadovas Kazimieras Gudžiūnas.

Kazimieras Gudžiūnas atskleidė, kad 2024-ųjų metų sezone Vilkyčių automobilių sporto kompleksas taip pat atvers vartus sportininkams ir autosporto gerbėjams. Čia ir vėl planuojami trys tarptautiniai renginiai. Birželio mėnesį lietuviai ir vėl rengs Europos automobilių kroso čempionato etapą, liepą ir rugpjūtį – bendro Latvijos ir Lietuvos ralio kroso čempionato etapus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas