Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„ATV Turizmo“ kelionė aplink Lietuvą keturračiais įsibėgėja: dalyviai kviečiami į antrą projekto dalį

Pagreitį įgauna turizmo keturračiais projektas „Lietuvos pasienis keturračiu“, kurį organizuoja ir jau įpusėjo „ATV Turizmo“ sumanytojas Remigijus Gančierius. Per metus įveikę pusę distancijos keturratininkai kviečiami į likusius septynis turus, kurie drieksis skirtingose šalies vietose, greta Lietuvos pasienio, rašoma pranešime.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Renginio dalyvių nuotr.

Kaip teigia „ATV Turizmo“ organizatorius Remigijus Gančierius, apvažiuoti visą šalį keturračiu per vieną renginį užtruktų išties ilgai, o tiek laiko kelionei vargu ar daugelis galėtų skirti.

Dėl šios priežasties visa distancija buvo suskirstyta į atskirus etapus, o pernai projektą „Lietuvos pasienis keturračiu“ pradėję organizatoriai užsibrėžė šią kelionę įgyvendinti per dvejus metus. Dabar, praėjus metams nuo projekto pradžios, dalyviai kviečiami į antrąją maršruto dalį.

„Iš viso maršrutą sudaro 14 atskirų etapų. Septynis iš jų jau įveikėme, tad galima sakyti, kad projektą įpusėjome. Džiaugiamės, kad į atskirus etapus prisijungia vis naujų žmonių, kurių kraštuose driekiasi maršrutas.

Yra keliolika žmonių, kurie nėra praleidę nė vieno etapo

Taip pat labai džiugu, kad yra keliolika žmonių, kurie nėra praleidę nė vieno etapo ir turi tikslą per visus etapus įveikti visą maršrutą ir apvažiuoti Lietuvą keturračiu“, – sakė Remigijus Gančierius, kuris skaičiuoja, kad per visus etapus šiame renginių cikle sudalyvavo per 200 unikalių dalyvių.

Pirmosios projekto dalies pabaiga buvo pažymėta net dviejų dienų žygiu, kurio epicentru tapo Rusnė. Per dvi renginio dienas dalyviai ne tik susipažino su pamariu ir jo apylinkėmis, bet ir puikiai praleido laiką bendraminčių būryje. Kaip tvirtina Remigijus Gančierius, įpusėjus projektą antroje jo dalyje dalyvių lauks maršrutai, nusidrieksiantys rytų ir pietų Lietuvoje.

„Šiaurės Lietuvoje likęs vienintelis etapas Joniškyje, o dauguma likusių maršrutų drieksis Aukštaitijoje, Dzūkijoje. Šis kraštas man asmeniškai bus sudėtingas, nes viskas vyks palei Baltarusijos pasienį.

Žinant dabartinę situaciją su neteisėtais migrantais, turėsime įsitikinti, kad nevažiuojame sienos apsaugos zonomis. Maršrutus pagaminti nebus lengva, bet manau, kad susitvarkysime ir čia turėsime puikius etapus. Jau visų likusių etapų lokacijas esu suplanavęs, tik reikės sudėti galutinius taškus ir bus galima leistis į keliones.

Planuojame per visus ateinančius metus, iki paskutinio kitos vasaros savaitgalio, pabaigti šį projektą ir apvažiuoti keturračiu visą pasienį“, – sakė Remigijus Gančierius, pridūręs, kad artimiausias etapas laukia jau spalio mėnesį Švenčionėliuose.

Organizatorius priduria, kad etapų metu dalyviai važiuoja tokiais maršrutais, kurie nėra tik kilometrų sukimas ant odometro. Maršrutuose gausu lankytinų objektų, kurių neįmanoma pasiekti automobiliais.

Kaip sako projekto autorius, čia sudalyvauti gali kiekvienas, kadangi vieno etapo maršrutas siekia nuo 180 iki 300 kilometrų ir tikrai nereikalauja jokio specialaus pasiruošimo nei vairuotojui, nei jo keturračiui.

Remigijus Gančierius sako, kad į vieną etapą organizatoriai gali priimti daugiausiai 80 dalyvių, tad visi norintys tapti šio projekto dalimi turėtų nedelsti ir pasirodžius registracijai užpildyti paraiškos formą. Naujienos apie būsimus etapus bus skelbiamos „ATV Turizmas“ grupėje „Facebook“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas