Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukštaitijos autokroso taurė trečiam etapui keliasi į Latviją

Artėjantį šeštadienį, birželio 17 d. Latvijoje, Aizkrauklės autokroso trasoje įvyks trečiasis Aukštaitijos autokroso taurės etapas. Jo metu dėl svarbių sezono taškų kovos Lietuvos ir Latvijos lenktynininkai.
Varžybų akimirka
Autokrosas (asociatyvi nuotr.) / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Pirmieji du etapai vyko Lietuvoje. Sezoną pradėję varžybomis Kupiškio rajono Uoginių trasoje vėliau sportininkai varžėsi vyko į Panevėžio rajoną, kur jų laukė lenktynės Ramygalos autokroso trasoje. Kadangi Aukštaitijos autokroso taurė dar nuo senų laikų turi daug sąsajų su Latvija ir čia visuomet varžosi gausus būrys šios kaimyninės šalies atstovų, šiemet nuspręsta, kad du iš šešių sezono etapų įvyks būtent pas „braliukus“.

Trečiasis sezono etapas jau birželio 17-ą dieną įvyks Aizkrauklės autokroso trasoje. Aukštaitijos autokroso taurės kalendoriuje šios trasos niekada nebuvo, tačiau organizatoriai žada, kad ji dalyviams tikrai paliks įspūdį. Sportininkams čia paruošta visa reikiama infrastruktūra – erdvus dalyvių parkas, plovykla, poilsio zona su staliukais, vaikų žaidimų aikštelė, dviejų aukštų varžybų sekretoriato pastatas.

Pati trasa yra gana greita. Viena įdomiausių vietų – po starto tiesiosios siaurėjantis pirmasis posūkis, kuris yra pakankamai lėtas ir čia dalyviai turės tilpti į kur kas siauresnį trasos plotą. Vėliau, po dar vienos tiesiosios laukia dar du lėti posūkiai, o trasos pabaigoje – dviejų greitų posūkių grupė.

Šiuo metu varžyboms jau yra užsiregistravę 42 dalyviai. Įdomu tai, kad tiek Latvijos, tiek Lietuvos atstovų čia yra beveik po lygiai. Daugiausiai dalyvių paraiškų sulaukta trijose klasėse. 2000 įskaitoje jau dabar registruota 13 dalyvių, 3000 RWD įskaitoje gauta 11 paraiškų, o OPEN2500 sąraše puikuojasi 10 pavardžių. Registracija į varžybas tebėra vykdoma, tad organizatoriai tikisi perkopti 50 dalyvių barjerą. Be minėtų klasių čia dalyviai varžysis 1600J, 1600 ir Damų klasėse.

Daugiau informacijos apie dalyvių sąrašą, registraciją bei varžybų dokumentus galima rasti paspaudus šią nuorodą, o Aizkrauklės trasos vietą – žemiau pateiktame žemėlapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas