Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 18 /21:52

„Aurum 1006 km“ lenktynių finišas: nugalėtojas paaiškėjo jau pirmąją valandą, rekordinis TCR pasirodymas

Estas Ralfas Aronas jau pirmosios lenktynių treniruotės metu ketvirtadienį parodė, kas yra greičiausias „Aurum 1006 km“ lenktynių trasoje. Šis „Circle K Milesplus Racing Team“ pilotas ir šeštadienį nulėmė nugalėtoją puikiu startu pirmąją lenktynių valandą, o toliau viską lėmė greiti pilotų pasikeitimai, degalų pylimas saugos automobilio fazės metu ir varžovų klaidos. Kaip niekad užtikrintas komandos triumfas! Ir sudėtinga kova dėl antros ir ypatingai trečios vietos.

Nugalėtojų trejetukas: 1. „Circle K Milesplus RT“ (Porsche GT3 Cup Gen2). 2. „Porsche Club by LG Oled“ (Porsche 911). 3. „Noker Racing Team“ (Volkswagen Golf GTI TCR).

Ekipažų emocijos pasiekus finišo liniją:

Ekrano nuotr./„Aurum 1006 km lenktynių“ TOP 10
Ekrano nuotr./„Aurum 1006 km lenktynių“ TOP 10

O taip atrodė apdovanojimų ceremonija:

Štai kaip Jonas Gelžinis anksčiau pakomentavo pergalingą „Circle K“ strategiją:

VIDEO: „Aurum 1006 km“ lenktynės: po beprotiškos dienos – finišas ir apdovanojimai

„Porsche“ prieš „Lamborghini“

Iki šiol 13 kartų iš 20-ties rengtų lenktynių laimėjo „Porsche“ gamintojų modeliai. Šeštadienio lenktynėse tik pačioje pradžioje į lyderių trejetą įsiveržė „Geros dovanos RD Signs“ Lamborghini. Bet neilgam.

Netrukus trečiąją vietą atsikovojo „Vytautas gazuotas“ Porsche su R.Čapkausku ir A.Strumskiu prie vairo, o reikalus greitasis „LG Oled“ Porsche ekipažas susigadino avarijos metu. Tolimajame Klaipėdos posūkyje šios komandos pilotas Mantas Janavičius siaura trajektorija bandė lenkti Egidijaus Gutaravičiaus Lambo ir ši dvikova baigėsi Porsche dešinio priekinio kampo smūgiu į Lamborghini šoną.

Lamborghini važiavo toliau, bet „Porsche club by LG Oled“ komanda stojo boksuose, bandė rekordiniu greičiu keisti vairo traukę.

„Noker“ komandos TCR siurprizas

Šia sumaištimi pasinaudojo „Noker“ komandos TCR, iššokęs į 3-ąją vietą! Deja, tuo metu buvo pasitraukęs labai greitai važiavęs DHL geltonasis TCR. Tačiau, vairuojant Titui Čapkauskui, išlindo variklio stūmoklis. Variklį sutaisyti greitai – jokių šansų. Paradoksas, nes TCR ir „Porsche“ laikomi vienais patikimiausių. Tačiau ši taisyklė negaliojo ir išvakarėse sugedusiam „Dynami:t“ komandos bolidui.

Situaciją lyderių trejetuke smarkiai pakeitė kiek netikėta R.Čapkausko avarija po stabdžių trinkelių keitimo likus 118 ratų. Pirmojoje gesinimo zonoje Ramūnas netikėtai užblokavo galinius ratus, trenkėsi į atitvarus, prakirto radiatorių. Panašu, kad po trinkelių keitimo tiesiog nespėjo išbandyti stabdžių, jie užsiblokavo tiesiojoje.

Didelis laiko praradimas, kol pituose buvo keičiama aušinimo sistema. „Noker“ TCR bei „LG Oled“ Porsche iškart pasikėsino į antrąją ir trečiąją vietas.

Tačiau nebūna lenktynių be dramų ir praradimų. Treniruotės metu užsidegė ir net nevažiavo Lietuvos ralio čempiono Giedriaus Notkaus ir jo komandos „Techninis projektas-Viada“ BMW. Turėjo jie bėdų su benzino baku ir lenktynių metu, bet kibo varžovams į atlapus.

Lenktynių metu neatlaikė minėtas DHL „Cupra TCR“, BMW – Winart 6, „GSR Motorsport“ BMW, „RD Signs“ BMW Z4, Analitika360.lt“ komandos BMW M3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai