Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Autokroso varžybos Pavilkijo trasoje: papildomos intrigos įnešė prapliupęs lietus

Praėjusį sekmadienį Pavilkijo automobilių kroso trasoje įvyko ketvirtasis Lietuvos automobilių kroso čempionato etapas. Jo metu prie starto stojo daugiau nei 30 lenktynininkų, kovojusių ne tik dėl etapo taurių, bet ir dėl itin svarbių metinės įskaitos taškų.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

Šis etapas buvo išties neeilinis. Jo metu lenktyniavimo sąlygas dalyviams sunkino lietus. Ir nors iš ryto kritulių kiekis buvo tik labai simbolinis, artėjant finalams dangus prakiuro visiškai, tad paskutinieji šeši lenktynių ratai iš vairuotojų pareikalavo maksimalios koncentracijos ir važiavimo ant šlapios bei slidžios dangos įgūdžių.

Visgi lietus neišgąsdino nei dalyvių, nei trasos prieigose susirinkusių žiūrovų. Būtent finaliniai važiavimai padovanojo daugiausiai emocijų ir gražių epizodų, po kurių galiausiai paaiškėjo ketvirtojo sezono etapo nugalėtojai ir prizininkai.

Klasėje „Mini Buggy“ startavo penki dalyviai. Čia didesnio varžovų pasipriešinimo šįkart nesulaukė Vincentas Matuolis, kuris susižėrė daugiausiai taškų ir žengė ant pirmosios vietos laiptelio. Antrąją vietą iškovojo latvis Alvis Pinkulis.

Į prizininkus taip pat pretendavo ir Matas Meilūnas, tačiau antrųjų lenktynių per savaitgalį neatlaikė jo bagis ir jaunuolis buvo priverstas sudėti ginklus. Tuo pasinaudojo Majus Gruzinskas, kuris pakilo į trečiąją vietą ir šios pozicijos nebepaleido iki pat šachmatinės vėliavos mosto. Ketvirtas liko Dominykas Petraška.

„Super Cars“ įskaitoje visą dieną pirmuoju smuiku griežė Audrius Stanis, tačiau finale geriau startavęs į priekį išsiveržė Edgaras Urba. Pastarajam pavyko išlaikyti inciatyvą iki pat finišo ir iškovoti pergalę. Audriui Staniui šįkart teko tenkintis antra vieta, o trečiosios vietos taurę į viršų kėlė Regimantas Nevulis, pranokęs Paulių Šniuką ir Raimondą Monstvilą.

Klasėje 2000 itin atkakli kova virė tarp Gedimino Ašakėno ir Modesto Banelio. Visgi finaliniame važiavime greitesnis buvo Modestas Banelis, kuris ir šventė pergalę. Gediminui Ašakėnui teko garbė žengti ant antrosios vietos laiptelio. Trečiąja vieta džiaugėsi Martynas Pikčilingis, kuris čia startavo mažiau pajėgiu, 1600 klasės automobiliu, tačiau prasibrovė į lyderių gretas. Šios klasės važiavimuose netrūko ir incidentų. Vienas jų – tos pačios komandos narių Mykolo Baliūno ir Ainoro Kuizino susidūrimas vienoje iš kvalifikacijų.

Klasėje 3000 RWD vyko nuolatinė kova tarp trijų sportininkų – Donato Krasausko, Tado Viliūšio ir Luko Sidabro. Galiausiai finale visus kozirius atvertė Donatas Krasauskas, kuriam pavyko su savo „LADA“ pirmam praskrieti pro finišo postą. Lukas Sidabras iškovojo antrąją vietą, o su trečiosios vietos taure namo grįžo Tadas Viliūšis, lenktyniavęs itin išskirtiniu automobiliu – galine ašimi varomu „Opel Astra“ modeliu.

„Super 2000“ klasės dalyvių gretose itin gražius lenkimus trasoje atliko Modestas Šatkauskas, tačiau žengti ant prizininkų pakylos jam tądien neteko. Čia triumfavo Antanas Mažonas, už savęs atitinkamai antroje ir trečioje vietose palikdamas Simą Gudavičių bei Povilą Vaškevičių.

Komandinėje ketvirtojo etapo įskaitoje triumfavo ir sezono lyderių rolę išlaikė „Ekrosas“ komanda. Puse taško jiems nusileido „Smart Motorsport“ rinktinė, o trečioje vietoje įsitvirtino dviem taškais nuo antrosios vietos atsilikusi Skaudvilės AMSK „Karšuva“ komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas