Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Autoplius Fast Lap“ apie „Nemuno žiedą“: 2. „Stadionas“

Garsiausiose pasaulio trasose kiekvienas posūkis turi savo pavadinimą ir legendomis apipintas istorijas. Vienintėlė Lietuvos trasa – Kačerginės „Nemuno žiedas“ irgi juos turi, bet iki šiol jie geriau buvo žinomi tik siauram lenktynininkų ratui.

Artėjant septintojo sezono finaliniam „Autoplius Fast Lap“ lenktynių festivalio etapui, „Fast Lap“ tėvas Kristijonas kviečia į trasą iš aukštai pažvelgti dar kartą. Tam, kad rugsėjo 12-ą dieną lenktynes stebėti būtų įdomiau, aiškiau ir tam, kad nebūtų gėda nežinoti. Šįkart jo – akiratyje „Stadiono“ posūkis. 

„Baisus, nematomas ir klaidų neatleidžiantis stadiono posūkis. Pavadinimą jis paveldėjo iš šalia esančios senos nebenaudojamos kroso trasos“, – pasakojo Kristijonas.

Posūkis labai greitas ir labai pavojingas. Jame netrūksta pavojingų situacijų, o incidentai jame baigiasi skaudžiai tiek technikai, tiek ir sportininkams.

Prieš kelis dešimtmečius suprojektuota trasa buvo to pritaikyta to meto technikai. Prieš kelis dešimtmečius automobiliai ties „Stadionu“ nepasiekdavo tokio greičio, kokį šiandien pasiekia „Autoplius Fast Lap“ dalyviai. Būtent dėl to šis posūkis tampa vienu pavojingiausiu trasoje.

„Po ilgos tiesiosios automobiliai lekia į nežinią ir tik posūkio pabaigoje sužinai kas ką įveikė – tu posūkį ar jis tave“, – kalbėjo Kristijonas. 

Vaizdo siužete matyti kraupi „Honda Civic“ avarija, po jos prieš standartinių automobilių „Street“ klasės važiavimus įrengiamas papildomas „S“ formos posūkis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?