Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Autoplius.lt Fast Lap“: niekas nedrįsta matuotis Lietuvos čempiono karūnos R1600 klasėje

Lieka mažiau nei savaitė iki „Autoplius.lt Fast Lap“ Lietuvos RACE žiedinių lenktynių čempionato paskutinių važiavimų. Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad karūnos mintyse dar niekas nedrįsta matuotis, nes taškų lentelė atrodo labai azartiškai. Apžvelkime situaciją R1600 klasėje.
R1600 klasė
R1600 klasė / Organizatorių nuotr.

„Gera pradžia — pusė darbo“ skamba nuvalkiotai, bet šita taisyklė puikiai tarnaujasi dabartiniam R1600 klasės lyderiui Tomui Buškevičiui. Su „Honda Civic“ važiuojantis lenktynininkas pirmajame etape laimėjo abu važiavimus ir per juos surinko maksimalų 20 taškų kraitį. Kiti du etapai nebuvo tokie sėkmingi — jis „įvažiavo“ po 15 taškų ir dabar jų turi 50. Kol kas tai T.Buškevičiui leidžia vadintis čempionato lyderiui. Kol kas.

Jam ant galinio buferio lipa Richardas Martinkevičius su praėjusiu metų čempiono Igno Domeikos „Honda Civic“. Lenktynininko sąskaitoje — 48 taškai. Ir čia yra užprogramuota dvikova dėl čempiono karūnos. Jei R.Martinkevičius tikrai nori tapti čempionu, rudeniškoje Estijoje jam reikės laimėti abu važiavimus. Lygiai toks pat uždavinys ir T.Buškevičiui. Tačiau jo maža persvara suteikia šiek tiek vietos klaidoms. Lenktynininkas turi laimėti vieną iš važiavimų, o kitame gali finišuoti antras. Net ir tokiu atveju jis taptų naujuoju Lietuvos čempionu.

Klasėje — 12 lenktynininkų ir daugiau nei pusė iš jų įsivėlė į mikrodvikovas. Kita intriga atsirado grumtynėse dėl trečiosios vietos. Praėjusių metų lyderis Lukas Stanevičius praleido pirmąjį etapą, antrajame surinko 15 taškų, o trečiajame dominavo abiejuose važiavimuose. Dėl to dabar su savo „Honda CRX“ džiaugiasi 3 vieta ir 35 taškais. Visgi nuo jo tik 3 taškais atsilieka greitas Dovydas Akstinas su „Renault Twingo RS“. Jis stabiliai lenktyniavo visą sezoną, todėl yra pasiruošęs paskutinėms lenktynėms.

5, 6 ir 7 vietų nugalėtojai tikrai nelipa ant podiumo, tačiau azarto tarp šių lenktynininkų toks faktas nemažina. Povilas Bonkevičius, Aurelijus Beleckis ir Vytenis Leonavičius turi atitinkamai 18, 17 ir 16 taškų. Visi, žinoma, važiuoja ir su „Honda Civic“ automobiliais ir jau dabar yra pasiruošę apginti arba vienas iš kito atimti svarbiausius sezono taškus.

Paskutiniosios šio sezono „Autoplius.lt Fast Lap“ lenktynės vyks spalio 6 dieną Estijos „Auto24Ring“ trasoje. Čia ir paaiškės Lietuvos RACE žiedinių lenktynių čempionato nugalėtojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas