Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Autosporto olimpiadoje – rekordinis lietuvių skaičius: kas atstovaus Lietuvai?

Vos po mėnesio, spalio 23-28 d., Valencijoje įvyks trečios automobilių sporto olimpinės žaidynės. Tai didžiausias metų automobilių sporto renginys, kurį organizuoja tarptautinė automobilių sporto federacija - FIA.
Lietuvos rinktinė autosporto olimpiadoje
Lietuvos rinktinė autosporto olimpiadoje / 15min koliažas

Daugiau autosporto naujienų – rubrikoje – gazas.lt.

2022 m. Marselyje vykusiose žaidynėse vyko 18 disciplinų, kuriose varžėsi 80 valstybių atstovai. Šiemet skaičiai dar įspūdingesni – 28 disciplinos ir jau viršytas 85 valstybių skaičius.

Įdomus faktas, kad savo varžovus visi sužinos tik po registracijos pabaigos, kuri numatyta rugsėjo 23 d., visi sportininkai praeina ir FIA“ filtrą“, kur tikrinamos jų licencijų kategorijos, patirtis bei pasiekimai ir tik tada FIA nusprendžia ar sportininkas atitinka disciplinai keliamus reikalavimus.

Ar laukti medalių?

LASF Prezidentas Egidijus Janavičius tiki, kad šios žaidynės bus išskirtinės Lietuvai: „Nuostabu, kad tokia maža valstybė, kaip Lietuva į didžiausią ir reikšmingiausią automobilių sporto reginį deleguoja dalyvius net į pusę vyksiančių disciplinų.

Šiemet suburta komanda iš stipriausių sportininkų, komandoje netrūksta ir jau ilgametę patirtį turinčių sportininkų, taip pat itin ambicingo jaunimo, kas rinktinę daro dar galingesne, tad viduje jaučiu, kad šiais metais galime parsivežti medalį.“

Lietuva delegavo atstovus į 14 disciplinų

Trečioje automobilių sporto olimpiadoje lietuviai dalyvaus keturiolikoje disciplinų:

• GT (Arūnas Gečiauskas, Jonas Karklys),
• GT Sprint (Eimantas Navikauskas),
• Autoslalom (Olga Židovlenkova, Agnius Narbutas),
• Esports F4 (Haroldas Jotautas),
• Esport GT (Grantas Kareckas),
• Drift (Andrius Vasiliauskas),
• Rally4 Gravel (Audronis Gulbinas, Vytis Pauliukonis),
• Rally2 Gravel (Rokas Steponavičius, Dovydas Ketvirtis),
• Cross Car Junior (Matas Zavarskis),
• Karting Slalom (Linas Volungevičius, Meda Mickeliūnaitė),
• Karting Endurance (Indrė Senkutė, Mantas Samulionis, Vaidas Mičiūda),
• Karting Sprint Senior (Markas Šilkūnas),
• Karting Sprint Junior (Vanesa Šilkūnaitė),
• Karting Mini (Žygimantas Stankevičius).

Kiekvienos disciplinos laimėtojai bus apdovanoti aukso, sidabro bei bronzos medaliais, o taip pat bus vedama bendra visų šalių apdovanojimų įskaita.

Rinktinės aprangos įkvėptos Sidnėjaus olimpiados

Oficiali Lietuvos automobilių sporto rinktinės (LASF) FIA žaidynėms aprangų gamintoja „Tūta“ sukūrė unikalaus dizaino aprangą, įkvėptą 2000 metais vykusios Sidnėjaus olimpiados, kurioje lietuviai iškovojo net 5 medalius.

„Tokia trispalvė ombre stilistika anuomet, prieš 24 metus, buvo tikras netikėtumas, nematyta naujovė. Mada sukasi ratu, vėl sugrįžta detalės, kurios buvo populiarios prieš kelis dešimtmečius. Kurdami aprangas automobilių lenktynininkams, šį spalvų perėjimo principą atkartojome marškinėlių šonuose“, – komentavo vienas „Tūtos“ bendrasavininkų Eimantas Navikauskas.

Viena Automobilių sporto federacijos, kaip ir bendrovės „Tūta“, vertybių yra gamtos švarinimas ir tausojimas, todėl rinktinės aprangos pagamintos iš perdirbto plastiko medžiagų. Šios funkcionalios medžiagos turi Wick-On ir UV Cool technologijas, kurios užtikrina greitą drėgmės išgaravimą, maksimalią apsaugą nuo UV spindulių, o Dry Storm technologija paverčia medžiagą, nepralaidžią vėjui ir atstumiančią vandenį.

„Tūtos“ atstovas tikina, jog dėvėdami tokias aprangas, rinktinės nariai jausis ne tik gražiai, bet ir itin komfortiškai.
Naujienas apie rinktinę kviečiame sekti LASF internetiniame puslapyje wwww.lasf.lt, socialiniuose tinkluose, Facebook, Instagram bei Youtube kanale, kur netrukus galėsite susipažinti su kiekvienu sportininku iš arčiau. O vyksianti media komanda apie pasiekimus informuos tiesiogiai iš Valencijos!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas