Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Autosporto sezono uždarymo šventėje Uoginiuose – keturios skirtingos disciplinos

Jau artėjantį sekmadienį Kupiškio rajone, Uoginių autosporto komplekse bus surengtas autosporto sezono uždarymo renginys. Įdomu tai, kad jis čia suburs kelias skirtingas autosporto ir motosporto disciplinas. Trasoje lenktyniaus ne tik automobiliai, visureigiai, bet ir keturračiai.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Pošiūno nuotr.

Autosporto sezono uždarymo šventė Uoginiuose – tradicinis ir kiekvienais metais „Kupiškio auto-moto sporto klubo“ ir visureigių klubo „35 coliai“ organizuojamas renginys. Deja, bet praėjusiais metais šią šventę teko atšaukti dėl su COVID-19 susijusių apribojimų, tačiau šiais metais, panašu, renginiui įvykti nėra jokių kliūčių.

Sezono uždarymo šventė Uoginių autokroso komplekse šiemet vėl bus grandiozinė, kadangi čia įvyks ne tik autokroso klasių važiavimai, bet ir visureigių varžybos. Šiame renginyje vyks ir Lietuvos „Baja“ taurės VI etapas, kuriame lenktyniaus „Adventure“ klasės dalyviai.

Organizatoriai į renginį pakvietė ir keturračių sporto atstovus, kurių lauks ištvermės pareikalausianti trasa. Joje ATV klasių dalyviai turės įveikti du važiavimus po valandą. Čia lengva išties nebus, kadangi Uoginių autosporto kompleksas pasižymi tiek stačiomis įkalnėmis ir nuokalnėmis, tiek klampiomis vietomis, kuriose su keturračiu galima pasinerti iki kaklo.

Uoginių autosporto komplekse taip pat bus galima išvysti ir bekelei paruoštus visureigius. Čia pasirodys visų Lietuvos bekelės čempionate matomų kategorijų dalyviai – TR1, TR2, TR3 ir standartiniai visureigiai, skirstomi į dar dvi klases pagal naudojamų ratų dydį.

Automobilių kroso važiavimai sezono uždarymo renginyje taip pat būna kiek kitokie nei įprastai. Tradiciškai autokrose starto pozicijos paaiškėja pagal chonometruojamų važiavimų metu parodytus rezultatus, tačiau šįsyk starto pozicijas lems burtai. Po jų dalyvių lauks du kvalifikaciniai važiavimai ir galiausiai finalas.

Renginį tradiciškai vainikuos Mechanikų autokrosas. Šiame važiavime prie automobilių vairų sės mechanikai ar kiti komandų nariai, kurie įprastai sezone atlieka kitas funkcijas komandoje nei vairuotojai.

Renginio plakatas
Renginio plakatas

Registracija varžyboms vyks iki 10 val. Kiek vėliau bus surengtas iškilmingas renginio atidarymas ir dalyvių paradas, o pirmieji startai numatyti 11 val. Renginyje organizatoriai laukia ir žiūrovų. Jiems bilietas kainuos penkis eurus, o žiūrovų skaičius nėra ribojamas. Be to, renginio metu veiks ir šalia trasos esantis Adomo Petrausko muziejus, į kurį bus galima užsukti visą dieną.

Nors šis renginys nėra sezono etapas, o baigiamoji metų šventė, organizatoriai vistiek pasirūpino dovanomis prizininkams. Jie čia konkuruos ne tik dėl taurių, bet ir dėl „Melga“ bei P.Jonuškos įmonės įsteigtų padangų bei dovanų kuponų bei „Spark Energy“ prizų. Padėkos taip pat bus įteiktos ne tik dalyviams, bet ir per šį sezoną organizatoriams talkinusiems partneriams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant